MAINOS

Kesätyöpaikka voi tarjota alun uraputkelle - Katriina, Jussi ja Ville etenivät alle 10 vuodessa päällikkötehtäviin Freeportilla

MAINOS -

Freeportin Kokkolan tehtailla on paljon loistavia esimerkkejä siitä, miten työntekijät ovat edenneet urallaan.

Tuskin tiesivät esimerkiksi Katriina Rekilä, Ville Leppäniemi ja Jussi Hietala vajaat kymmenen vuotta sitten, kun tulivat ensimmäisen kerran kesätöihin, millaisessa asemassa Freeport Cobaltilla he ovat nyt, kun eletään vuotta 2021. Kullakin heillä on vähän erilainen esimiesasema ja he ovat päälliköitä omalla sektorillaan.

Kolmikko on hyvä esimerkki siitä, mitä ison kansainvälisen yhtiön, Freeport Cobaltin Kokkolan tehtaiden, kesätyöpesti saattaa ”tuoda tullessaan”. Kokemuksen Freeport Cobaltin Kokkolan tehtailta on kaikilla pelkästään positiivisia.

 

Aloitetaan Katriina Rekilästä: Hän kirjoitti ensimmäisen kerran kesätyöpaikan työsopimuksen vuonna 2011. Tuolloin työnimikkeenä oli uunimies, eli hän tehtäviinsä kuului hoitaa uunia, missä valmistui kobolttihienopulveria.

- Vahdin uuniin menevää syötettä, seurasin oikeita ajo-arvoja… Valvoin hyvin konkreettisesti, että prosessi toimi oikein, Katriina muistelee.

Tuolloin hän sai heti kesäpestin jälkeen jatkettua työsopimusta erilaisissa tuotantotehtävissä.

- Yhden mieleenpainuvimmista työpäivistä koin, kun olin juuri pesemässä hienopulverihallin lattiaa: Minut kutsuttiin toimistolle keskusteluun. Mietin aluksi, että olenkohan tehnyt jonkin virheen, mutta minulle tarjottiinkin työnjohtotehtäviä. Jo kesällä 2012 minulla oli yhdeksän alaista tiimissä.

Katriinan työtehtävät vaihtuivat, kun vuodet kuluivat. Hän suoritti työn ohessa ylemmän insinööritutkinnon. Etenkin esimiesasemaan ja erityisesti henkilöstöjohtamiseen liittyvät asiat kiinnostivat.

- Hetkeni koitti, kun siirryin runsas vuosi sitten henkilöstöpäällikön tehtävään.

-  Koen, että työni tavoitteena on vaikuttaa siihen, että väellä on hyvä olla meillä töissä. Haluan tarjota sujuvaa HR palvelua työsuhteen eri tilanteissa ja tukea esimiehiä, jotta heillä on mahdollisimman hyvä tilanne osaltaan luoda hyvää työhyvinvointia, Katriina jatkaa.

 


Ville Leppäniemi työskenteli 2010-luvun alkupuolella yrityksessä, mikä myi alihankintana it-palveluja Freeportille.

- Vuonna 2014 silloinen esimieheni vinkkasi, että Freeportilla olisi paikka avoinna. Hain sitä ja sain paikan. Muistan ensimmäisistä päivistä sen, miten hyvin minut nuorena (silloin 23 v.) otettiin vastaan. Silloinkaan ei yhtään epäilty esimerkiksi osaamistani.

Ville valmistui Centrian ammattikorkeakoulusta tietotekniikan insinööriksi 2016. Valmistumisen jälkeen vastuut yhtiössä yhä kasvoivat. Nyt it-päällikön tehtäviin kuuluu kaikkea tehtaan tietohallintoon ja sen kehittämiseen liittyviä asioita.

- Oman mukavan näkökulman työhön tuo kansainvälisyys. Olen päivittäin yhteydessä oman yhtiön sekä erilaisten sidosryhmien työntekijöiden kanssa ympäri maapalloa.

- Minusta Freeportilla on parasta työpaikan tarjoama mahdollisuus haastaa ja kehittää itseään. Työkaverit ovat alallaan hyvin ammattitaitoista porukkaa ja heiltä saa sopivasti tukea myös omaan jatkuvaan kehittymiseen, Ville kuvaa.


Freeport Cobalt -yhtiössä vastuunantoa sekä itsensä toteuttamisen mahdollisuuksia kehuu myös nykyinen kunnossapidon päällikkö Jussi Hietala.

- Työn parhaita puolia on, kun työantaja antaa mahdollisuuksia ja myös vastuuta toteuttaa oman sektorinsa kehittymistä.

Jussi haki Freeportin Kokkolan tehtaille opiskellessaan Oulussa AMK:ssa.

- Koulukaverini huikkasi kesäpaikoista Freeportilla. Olisin päässyt myös Tornioon terästehtaalle, mutta valitsin tämän, koska pääsin mielenkiintoisimmalta vaikuttaneeseen kunnossapidon asentajan tehtävään.

Noista vuosista Jussin toimenkuva ja roolit yhtiössä ovat muuttuneet, ja nyt hänen vastuullaan on useita projektien valmisteluja, esisuunnitteluja sekä tehtaan kunnossapito.

- Viimeisen vajaan kymmenen vuoden aikana tuotannossa laitekanta on uudistunut ja tuotantolinjojen kapasiteetti ja toimintavarmuus ovat lisääntyneet huomattavasti.

- Kokenut kunnossapito-organisaatiomme pitää yllä tehtaan toimintakykyä huolloilla ja jatkuvalla parantamisella. Tiivis yhteistyö tuotannon kanssa on tärkeää, että korjaukset saadaan suoritettua sujuvasti ilman suurempia tuotantokatkoksia.

- Jo ensi vaiheessa havaitsin, että täällä on tosi mukavat työkaverit ja töitä tehdään yhdessä – eikä tunne ole muuksi vuosien aikana muuttunut. Ihan työhengenkin perusteella voin suositella Freeporttia.Tutustu tarkemmin Freeport Cobalt -yhtiön kesätyöpaikkahakuun  >>

Tutustu tarkemmin Freeport Cobalt -yhtiöön  >>