MAINOS

Joustoluotto tuo joustoa arkeen ja juhlaan

MAINOS -

Rahantarvetta ei ole aina helppo ennustaa, koska yleensä jotain tapahtuu aina silloin kun sitä vähiten odottaa. Olipa edessä ulkomaanmatka, remontti, tai vaikkapa yllättävää autohuolto, voi pieni muutos ennustettuun kuukausibudjettiin tuoda ison pitkän aikavälin taloudenhallintaan. 

Yllättävi rahareikiä on ja yllätyksiä tapahtuu aina. Puskurirahasto on hyvä olla olemassa, sillä sillä voi kattaa yllättäviä menoja. Aina puskuria ei kuitenkaan ole tai se ei riitä ja näihin tilanteisiin olisi hyvä olla jokin nopea, lyhyen aikavälin ratkaisu, jolla oman talouden saa uudelleen raiteilleen eikä mitään pidempiaikaisia vahinkoja synny. Tässä artikkelissa esittelemme yhden joustavan tavan hallita raha-asioita, sillä joustoluotto tuo tarvittavaa joustoa arkeen ja juhlaan ja sillä voi rahoittaa juuri niitä tarpeita, joita itsellä kulloinkin on. Lue lisää ja opi mistä saada edullinen joustoluotto!

Mitä joustoluotto tarkoittaa?

Joustoluotto on tili, joka asiakkaalle luodaan ja jonne pankki tai rahoituslaitos laittaa tietyn määrän rahaa sopimuksen mukaan. Joustoluottotililtä voi nostaa limiitin eli sopimuksessa määritellyn maksimisumman verran rahaa omalle tililleen. Luotto on aina voimassa ja luotonottaja voi nostaa rahaa käyttöön nopeastikin. Lainan voi maksaa takaisin silloin kun haluaa ja korkoa maksetaan vain siitä osasta luottoa, jonka on nostanut. 

Joustoluotto on siis ikään kuin jatkuvasti voimassa oleva rahalimiitti, jota voi käyttää tai olla käyttämättä. Joustoluottoa ei tarvitse nostaa ikinä, joten sen voi hakea vain varalta. Tällöin kannattaa kuitenkin huomioida, että nostamattomaan luottoon saattaa liittyä vaikkapa jokin tilinhoitomaksu. Yleensä maksu on kuitenkin varsin pieni raha siitä, että luotonottajalla on voimassaoleva puskuri pahan päivän varalle. 

Joustoluotto on hyvä keino päästä yli arjen yllättävistä, hankalista tilanteista  eli muun muassa yllättävistä kuluista. Joustoluotto sopii nopeaksi ratkaisuksi, sillä kun sen kerran hakee, on se aina saatavilla ja sen voi nostaa tilille juuri silloin, kun sitä eniten tarvitsee. Luottoa on saatavilla paljonkin, mutta sitä ei tarvitse käyttää kuin aina vain sen verran, mitä ihminen sillä hetkellä tarvitsee tai haluaa.

Kuinka joustoluottoa haetaan?

Joustoluottoa voi hakea omasta kotipankista tai jostain netissä toimivasta rahoituslaitoksesta. Käytännössä lainaa voi hakea vaikkapa käyttämällä jotain netin lainanvertailusivustoa. Sivusto antaa sinulle tarjoukset, joista voit sitten valita itsellesi edullisimman lainan. 

Lainan antaja luo sinulle tilin, josta lainaa voi sitten nostaa omaan käyttöön omalle pankkitilille. Pankkitilin ei tarvitse olla samassa pankissa, kuin mistä joustoluoton ottaa. Joustoluottoon liittyy korko, joka muodostuu nimelliskorosta ja marginaalista. Joustoluotoissa kannattaa kuitenkin vertailla todellisia vuosikuluja, sillä usein lainaan liittyy muun muassa lainanhoitomaksu ja tilinhoitomaksu. Luottoja vertaillessa kannattaa olla huolellinen sillä lainantarjoajia on todella paljon koska vakuudeton laina, jollainen joustoluottokin on, on erittäin hyvä sisäänheittotuote ja tulonlähde rahoitusyhtiöille.

Miksi hakea limiitti?

Joustoluotto eli limiitti tuo nimensä mukaisesti joustoa, eikä kukaan kysele mihin joustoluotosta nostetun rahan aikoo käyttää. Joustoluotosta voi käyttää rahaa vaikkapa johonkin mukavaan, kuten omien unelmien toteuttamiseen tai sen voi käyttää vaikkapa autoremonttiin tai jonkin kurssin tai hyödyllisen asian maksamiseen. Joustoluotolla voi ostaa vaikkapa uuden keittiön, sillä osamaksusopimukset tulevat usein kokonaisuudessaan kalliimmaksi, kuin mitä joustoluotosta tehdyt pienet ostokset. 

Jos etsit nimenomaan vakuudetonta lainaa, saattaa joustoluotto olla juuri sinulle oikea lainatuote. Joustoluotto onkin hyvä lisä taloudenhallintaan ja kuten jo mainittua, se toimii esimerkiksi oman puskurirahaston täydentäjänä. 

Mikäli joustoluottoa vertaa muihin vakuudettomiin lainoihin, liittyy niihin kuitenkin myös negatiivisia puolia. Suurin ”ongelma” on se, että laina on helposti saatavilla kun sen on kerran hakenut. Käytännössä laina lojuu limiittitilillä, josta sen voi nostaa käyttöön hyvin helposti.  

Lainarahaa ei kuitenkaan kannata ottaa enempää kuin mitä tarvitsee, sillä lainaraha maksaa. Rahoituslaitokset tekevät suuren tilin juuri vakuudettomien luottojen tarjoamisella. Vakuudeton luotto on riski pankille ja näin ollen sen korko on aina suurempi kuin vakuudellisessa lainassa. Yritä siis ennemmin säästää ainakin kolmen kuukauden kulujasi vastaava puskurirahasto. Mikäli puskuri kuitenkin heikkenee tai sitä ei ole, tuo joustolaina hyvää joustoa lisäksi.