lauantai 24.8.2019 | 08:08
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Himangan Roiman jousiampujille kolmoisvoitto Kemissä

Lestijoki+
Ke 6.2.2019 klo 00:00

KEMI

Himangan Roiman jousiampujatytöt olivat jälleen edustamassa seuraa ja hyvin edustivatkin: kotiin tuomisena Kemistä oli kolmoisvoitto. Tytöt ampuivat normaalista poiketen sarjassa juniorit 17 vuotta.

Taulukoko tässä sarjassa on sama kuin yleisessäkin eli 40 senttiä. Matka on 18 metriä ja kymppiringin halkaisija 4 senttimetriä. Tyttöjen omassa sarjassa taulukoko on 60 cm ja kympin koko 6 cm ja ammuntamatka sama 18 metriä.

Viikolla tehdyt muutamat harjoitukset antoivat ihan hyvän tuloksen ja tytöt ampuivat kolmoisvoiton Johanna Rahkosen johdolla. Hopean tähtäsi Riina Prittinen ja pronssin Netta Kurikkala.

Johanna Rahkosen tulos 445 pistettä olisi riittänyt naisten sarjan voittoon ja miesten yleisessä sarjassa sillä olisi sijoittunut kahdeksanneksi jättäen viisi mieskilpailijaa taakseen. Tulos oli 13-vuotiaalle siis todella kova.

Samalla kertaa Toiman tytöt osallistuivat myös vaistoammunnan yleisen sarjan SM-kisaan. Pudotuskierroksella tuli vastaan Inarinjärven jousiampujien joukkue, joka koostui kahdesta miesampujasta ja yhdestä naisampujasta.

Inarilaiset veivät voiton pistein 6 – 2, mutta tytöt antoivat tiukan vastuksen ja saivat koko salilta suosionosoitukset. Inarilaiset jatkoivat kisaa ja sijoittuivat lopulta pronssille. Tällaiset Ensi lauantaina 9. helmikuuta Roiman ampujat osallistuvat Teuvalla järjestettävään nuorten suomenmestaruuskilpailuun.

#