lauantai 24.8.2019 | 07:17
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kannuksen kaupunki hakee ensi vuodelle isoa tapahtumaa – Maaseutuparlamentti 2020 edellyttää suuria tiloja ja tarpeeksi majoituspaikkoja

Outi Yli-Arvo Lestijoki+
Ke 6.2.2019 klo 18:00

Kannuksen kaupunki on mukana Maaseutuparlamentti 2020 -tapahtuman paikkakisassa seitsemän tahon joukossa.

Maaseutuparlamentti 2020 kokoaa kaikki maaseudun mahdollisuuksista kiinnostuneet yhteen miettimään maaseudulla syntyviä ja siellä toimivia kestäviä ratkaisuja 1.–3.10.2020. Paikkakisan kautta haetaan tapahtumapaikkaa, jossa maaseutuinnostus ja maaseutupoliittinen tahto näkyvät ja myös tuntuvat.

– Kyse on isosta tapahtumasta, joka järjestettiin ensimmäisen kerran Leppävirralla vuonna 2017. Siihen osallistui reilut 800 osallistujaa. Meillä olisi halua, osaamista, kokemusta ja yhteistyötahoja tapahtuman järjestämiseen, toteaa kaupunginjohtaja Terttu Korte.

Kokemuksella Korte viittaa muun muassa Kannuksessa järjestettyihin maaseutuasumisen messuihin vuonna 2011 ja eurokuntaverkoston kokoukseen 2017. Tänä vuonna Kannuksessa järjestetään maaseutumessut ja lähetysjuhlat.

– Hyvillä mielin olemme liikkeellä. Keski-Pohjanmaa olisi erinomaista maaseutualuetta esitellä elinvoimaa, elinkeinoja ja kylien toimintaa.

Tapahtumapaikalta edellytetään toimivia ja suuria tiloja. Majoitustilaa pitäisi Kortteen mukaan löytyä 500 hengelle 50 kilometrin säteellä.

Kannuksessa tapahtumapaikkana toimisi Kitinkankaan alue, jossa sijaitsevat vapaa-aikakeskus KitinVapari, kuntoutuslaitos Kitinkannus, entiset Metlan tilat sekä Rauhanyhdistys.

Ehdokkaista raati valitsee sopivimmat ehdotukset avoimeen nettiäänestykseen, joka on avoin kaikille. Nettiäänestyksestä tiedotetaan maaliskuussa Maaseutuparlamentti.fi -sivuilla sekä Maaseutuparlamentin some-kanavissa.

Muut kisaan ovat ilmoittautuneet ovat Janakkalan kunta, Kurikan kaupunki, KaakonKantri ja Leader Länsi-Saimaa ry yhdessä Kaakkois-Suomen nuorten kanssa, Kainuun Nuotta ry ja Sotkamon kunta ym., Nurmeksen kaupunki sekä Ähtärin kaupunki ja Ähtäri Zoo.

Maaseutuparlamentin pääjärjestäjätahot ovat Maaseutupolitiikan neuvosto, maaseutuverkostopalvelut, Suomen Kylät ry ja MTK ry.

#