lauantai 24.8.2019 | 07:48
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Ilmoitus

Kannus-Seura vetoaa: Pelastetaan Kirjurintupa yhdessä!

Lestijoki+
To 7.2.2019 klo 09:10

Kannus-Seura on saanut merkittävän kiinteistölahjoituksen Kannuksen historialliselta alueelta, Mäkiraonmäeltä. Tupa on rakennettu 1860-luvulla

Matti Ek nimiselle miehelle, joka tuli valtion virkamiehenä Kannukseen, silta- ja jahtivoudiksi. Ek oli myös Kannuksen ensimmäinen kunnankirjuri, jonka mukaan tupa nimettiin. Hän oli myös niitä harvoja kirjoitustaitoisia kannuslaisia, jonka käsissä monet pöytä-, kauppa- ja perukirjat ovat syntyneet.

Kannus-Seura on nyt kunnostamassa tätä arvokasta kohdetta noin sadan vuoden takaiseen asuun. Työ on mittava ponnistus, johon seuramme on saanutosaksi EU-rahoitusta, mutta työ vaatii suuren omarahoitusosuuden. Tuvasta on tarkoitus tulla seuran kokoontumistila, jota voidaan vuokrata tutkija-

ja kokouskäyttöön. Sinne on myös ajatus koota alueellinen kotiseutukirjasto ja pienimuotoinen museo kuvaamaan Kannuksen ensimmäisen kunnankirjurin työtilaa.

Pienelläkin summalla voit tukea yhteistä hanketta ja saat siitä vastalahjankin sopimuksen mukaan! Jokaisen lahjoituksen päälle Sivistysrahasto laittaa vielä 20 prosenttia, eikä veloita mitään kuluja!

Osallistu ja lahjoita summa 15.2.2019 mennessä, niin olet mukana kolmen Kotosin Kannuksesta -kirjan arvonnassa.

Tee lahjoitus osoitteessa: https://kulttuurilahja.fi/hanke/kirjurintupa

KotiseututerveisinEero Hanni

#