maanantai 20.5.2019 | 05:40
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolalainen keskustan kansanedustaja Tuomo Puumala: "Pienempi määrä maakuntia tarkoittaisi raksien vetämistä Keski-Pohjanmaan oman maakunnan päälle"

Joni Mäki-Petäjä Lestijoki+
Pe 8.3.2019 klo 11:20 [päivitetty pe 11:23]

Kokkolalainen kansanedustaja Tuomo Puumala (kesk.) kertoo, että sosiaali- ja terveydenhuoltouudistusta ei ehditty saamaan aikataulusyistä maaliin.

– Tämä johti tänään myös siihen, että Sipilä jätti hallituksen eropyynnön.

Puumalan mukaan päällimmäiset syyt aikataulun pettämiseen ovat valinnanvapaudessa sekä sosiaali- ja terveysvaliokunnassa syntyneissä ongelmissa.

– Syyllisten sijaan pitää etsiä ratkaisuja. Nyt päästiin niin lähelle, että maakunnissa tehtyä työtä ei saa missään tapauksessa päästää valumaan hukkaan. Sosiaali- ja terveydenhuolto pitää rakentaa tulevalla vaalikaudella kahdeksantoista maakunnan pohjalle. Tämä parantaisi lääkärille pääsyä ja kansanvaltaa koko maassa.

Puumalan mukaan Keski-Pohjanmaalle asia on valtavan tärkeä.

– Pienempi määrä maakuntia tarkoittaisi raksien vetämistä Keski-Pohjanmaan oman maakunnan päälle. Keskusta taitaa olla ainoa puolue, joka kannattaa kahdeksaatoista maakuntaa. Toivon muiden puolueiden ottavan asiaan eduskuntavaaleissa selkeästi kantaa.

– Jos meillä ei ole omaa maakuntaa, meitä koskevat päätökset tehtäisiin esimerkiksi Oulussa tai Vaasassa, siis Pohjois-Pohjanmaan tai Pohjanmaan maakunnassa. Toiseen niistä meidät todennäköisesti liitettäisiin. Olisimme isomman alueen periferiaa. Tähän meidän ei tule asioita päästää. Niin hyvää työtä Keski-Pohjanmaalla on tehty ja tehdään myös tulevaisuudessa.

#