maanantai 20.5.2019 | 05:18
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kannuksen henkirikoksen tutkinta päätökseen – Syytteet nostettu taposta ja avunannosta tappoon

Joni Mäki-Petäjä Lestijoki+
Pe 8.3.2019 klo 15:30 [päivitetty pe 15:48]

Kannuksessa 2. joulukuuta tapahtuneen nuoren miehen kuolemaan johtaneen rikoksen selvittely on edennyt syyttämisvaiheeseen. Kaksi miestä sai syytteet, toinen taposta ja toinen avunannosta tappoon.

– Syyte on nostettu torstaina. On kaksi epäiltyä, ja tässä vaiheessa kun syyte on nostettu niin puhutaan kahdesta vastaajasta. Toisen osalta ensisijainen syyte on taposta ja toisen osalta avunannosta tappoon. Ne ovat ne rikosnimikkeet ja ensisijaiset syytteet, vahvistaa syyttäjä Kosti Kurvinen Pohjanmaan syyttäjänvirastosta.

Syyttäjä voi lisäksi esittää vaihtoehtoisen syytteen ja teonkuvauksen siltä varalta, ettei hänen pääsyytteensä menesty. Tässä kyseisessä tapauksessa vaihtoehtoiset syytteet ovat törkeä pahoinpitely ja törkeä kuolemantuottamus. Toiselle miehistä vaihtoehtoiset syytteet ovat avunanto törkeään pahoinpitelyyn, heitteillepano ja pelastustoimen laiminlyönti.

Taposta syytetty on edelleen vangittuna. Avunannosta tappoon syytetty vapautettiin tutkintavankeudesta jo ennen joulua.

Oikeudenkäynti pidetään maanantaina 25. maaliskuuta Pohjanmaan käräjäoikeuden Kokkolan kansliassa.

Kannuksen henkirikoksen tutkinta edennyt: Poliisin mukaan lyömäasetta ei käytetty – Työkaverin taposta epäillyn miehen pikkuveli saattoi syyllistyä pelastustoimen laiminlyöntiin

"Kannus ja Kälviä surevat veriteon uhria"

KannuslainenPouttu Oy reagoi nopeasti työntekijänsä väkivaltaiseen kuolemaan – "Tärkeintä ettei kukaan jää yksin"

#