tiistai 26.5.2020 | 03:17
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kaustislainen Mauri Peltokangas nousi perussuomalaisten ensimmäiseksi keskipohjalaiseksi kansanedustajaksi

Peltokangas keräsi ääniä myös Etelä-Pohjanmaan kaupungeissa – Naama tuli tutuksi someen tehdyillä videoilla

Sanni Aho
Su 14.4.2019 klo 22:15

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kahdessa asiassa Mauri Peltokangas teki historiaa: hän on ensimmäinen perussuomalaisten kansanedustaja Keski-Pohjanmaalta ja myös ensimmäinen Kaustisella asuva kansanedustaja.

Peltokangas keräsi myös ennätyksellisen äänipotin perussuomalaisille Vaasan vaalipiiristä. Hän lähti ehdokkaaksi tekemään puolueelle töitä, ei niinkään kansanedustajuudesta haaveillen.

– En ajatellut, että miten ääniä tulee, vaan parhaalla mahdollisella yhteistyöllä saadaan paras mahdollinen tulos, kommentoi Peltokangas puhelimitse.

Mauri Peltokangas on syntynyt vuonna 1966 Kokkolassa, mutta muuttanut Kaustisen Köyhällejoelle perheineen Helsingistä vuonna 2004. Hänen äitinsä on Kaustiselta kotoisin. Peltokangas on ollut aktiivinen kuntapolitiikassa vuodesta 2008 lähtien, jolloin hänet valittiin valtuustoon varalle. Viime kuntavaaleissa Peltokangas valittiin Kaustisen valtuustoon.

Peltokangas työskentelee kiinteistövälittäjänä ja on poliitikkona tehnyt videoita yli kahden vuoden ajan someen. Videot keräsivät näyttökertoja kymmenistä tuhansista satoihin tuhansiin, kunnes Peltokankaan Turun puukkoiskusta tekemä maahanmuuttoa ja hallitusta kritisoima video räjäytti potin 1,7 miljoonalla näyttökerralla.

Peltokangas ei lähde arvailemaan some-videoiden ansiota vaalitulokseen, mutta uskoo sosiaalisessa mediassa tehdyn työn kuitenkin vaikuttaneen.

– Olen pitkään tehnyt töitä omilla kasvoillani poliitikkona sosiaalisena mediassa. Kun äänestäjät etsivät poliitikkoa, niin jonkinlainen tieto henkilöstä pitää olla, uskoo Peltokangas.

#