tiistai 26.5.2020 | 03:13
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

"Hallitukseen, mutta ei hinnalla millä hyvänsä", elinkeinoministeri Mika Lintilä

Muodostumaisillaan uusi punamulta

Minna Mustonen
Ke 8.5.2019 klo 14:24

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Hallitustunnustelija Antti Rinteen kokoomassa hallitusneuvotteluissa on väkevästi mukana Suomen keskusta. Vasta käydyissä eduskuntavaaleissa puolue koki aikamoisen tappion ja oli osaltaan valmistautunut oppositioon. Kun kutsu hallitusneuvotteluihin kävi, ei se ollut mitenkään itsestäänselvyys, että mukaan lähdettiin, asiaa kysyttiin muun muassa keskustan kenttäväeltä.

– Ilman muuta paikka hallituksessa kiinnostaa, mutta ei millä hinnalla hyvänsä. Keskustaa kiinnostaa koko maan tasapuolinen kehittäminen ja maatalouden sekä yrittäjien aseman turvaaminen. Vaikka vaaleissa tulos puolueen kannalta oli huono, huomioitavaa kuitenkin on, että 420 000 äänestäjää halusi nähdä keskustan hallituksessa, summaa elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Toholampilaiskansanedustaja Lintilä on elinkeinoministerinä ollut kiireinen ja hoitanut työsarkansa mallikkaasti. Takana alkaa olemaan 400 pidettyä virallista puhetta, yli 300 matkapäivää, käytynä kaikki mantereet ja yli 20 eri maata.

Vieläkö ministerin salkku kiinnostaa? Ja jos näin, niin mikä salkku?

– Vielä ei olla niin pitkällä. En lähde tätä arpomaan ollenkaan.

Mikäli tulevassa hallituksessa ovat mukana Sdp, keskusta, vasemmisto, vihreät ja RKP, niin hallitusta on kuvailtu vihertävänä kansanrintamahallituksena, itse Mika Lintilä kokoonpanoa kutsuisi uudeksi punamullaksi.

– Kansanrintamahallituksen-nimessä taitaa olla hiukan liian 60-luvun kaiku, nauraa kiireinen kansanedustaja ja matkaa säätytalolle neuvotteluihin.

#