maanantai 25.5.2020 | 10:02
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Tokoi-seura etsii kuvia Kannuksen työväentalon toiminnasta

Ti 14.5.2019 klo 08:00

Onko Sinulla tallessa vanhoja valokuvia Kannuksen työväentalosta tai siellä olleesta toiminnasta, kysyy Oskari Tokoi -seuran puheenjohtaja Manu Kumpulainen kohdentaen kysymyksensä kaikille tämän lehden lukijoille ja muille alueemme asukkaille.

– Miksi kuvia etsitään? Haluamme juhlistaa tätä vuotta erityisellä syyskuulle ajoittuvalla valokuvanäyttelyllä, sillä tasan 110 vuotta sitten otettiin käyttöön ns. värjärin tupa työväenyhdistyksen ensimmäisenä omana toimitilana. Myöhemmin taloa laajennettiin sekä rakennettiin toinen kerros, kertoo Kumpulainen.

Seuralla on ollut pysyvä kuvanäyttely, mutta nyt halutaan kuvavarantoa monipuolistaa, jolloin myös kuvien välityksellä voidaan tuoda esille talon historiaa mahdollisimman kattavasti.

Kumpulainen toivookin, että ihmiset voisivat tuoda kaiken mahdollisen taloon liittyvän kuva-aineiston tutkittavaksi. Ei niin, että kuvat jäisivät Tokoi -seuralle, vaan ottaisimme niistä kopiot ja alkuperäiset palautetaan, jos luovuttaja niin haluaa. Kustannuksia ei luovuttajalle koidu, vaan seura kustantaa mahdolliset kopiokulut.

Asiasta voi ottaa yhteyttä Tokoi-seuran puheenjohtaja Manu Kumpulaiseen puh. 0400-779263 tai sihteeri Raimo Märsylään 040-1350761.

#