maanantai 23.9.2019 | 04:17
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Väylävirastolla ei korjaussuunnitelmia - ilkivalta Kannuksen asemalla jatkuu

Marja-Leena Mattila Lestijoki
To 6.6.2019 klo 09:00

KANNUS

Kannuksen rautatieasemalla pitkään jatkunut moporalli ja ilkivallanteot ovat olleet esillä muun muassa somessa. Aikaa ja kovaa kohtelua kokenut vanha ja arvokas rakennus ei toivota Kannuksen asemalle jääviä matkustajia lämpimästi tervetulleeksi pikkukaupunkiin.

Rakennuksen omistava Väylävirasto on tietoinen asemarakennukseen kohdistuvasta ilkivallasta sekä rakennuksen huonosta kunnosta. Väyläviraston Pohjois-Suomen aluepäällikkö Teemu Poussun mukaan rahaa rakennuksen kunnostamiseen ei ole, mutta virasto pyrkii kuitenkin säilyttämään rakennuksen teknisen kunnon.

– Valitettavaa tuo ilkivalta Kannuksessakin. Tapauskohtaisesti harkitsemme valvontakameroiden sijoittamista pahimmille alueille. Ilkivaltatapauksista teemme aina rikosilmoituksen poliisille, kertoo Väyläviraston Pohjois-Suomen aluepäällikkö Teemu Poussu.

Kannuksen kaupunginjohtaja Terttu Korte toteaa, ettei kaupunkiin ole oltu suoraan yhteydessä asemalla jatkuvasta ilkivallasta eikä rakennuksen kunnosta.

– Vanhempien on syytä puhua nuorille asiasta. Häiriökäyttäytyminen on todella ikävää. Nyt on painetta järjestää lisää valvontaa alueelle. Ja mielellään näkisimme poliisinkin alueella valvomassa järjestystä, toteaa Korte.

manna@lestijoki-lehti.fi

#