perjantai 28.2.2020 | 00:34
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kaapo Kotila tähtää jalkapalloammattilaiseksi: Oikea laji löytyi 9-vuotiaana

Jorma Rekonen Lestijoki
To 27.6.2019 klo 15:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

TOHOLAMPI

Toholampilainen Kaapo Kotila pelaa toista kautta jalkapalloa Seinäjoella SJK:n joukkueessa. Monipuolisesti lahjakas nuori mies valitsi jalkapallon. Hän olisi varmasti menestynyt lajissa kuin lajissa. Siitä pieni esimerkki parin vuoden takaa. Kaapo meni heittämään keihästä Kannuksen yleisurheilukisoihin ja tuloksena oli Suomen kolmanneksi paras tulos omassa ikäluokassaan. Mutta ei tämäkään nuorta miestä hetkauttanut. Hän piti päänsä ja jalkapalloura jatkui.

Juoksukin Kaapolta sujuu mainiosti. Isä-Marko kuului 1990-luvulla ja 2000-luvun alkupuolella Suomen huippuihin etenkin 5000 ja 10000 metrillä sekä maastossa. Onpa miehellä Suomen hallimestaruus myös 1500 metriltä. Marko onkin hoitanut Kaapon juoksuvalmennuksen jalkapalloa ajatellenkin siihen kuntoon, että se näkyy kentällä.

Tältä kaudelta Kaapolla on jo taskussa Puolen Suomen liigamestaruus C15-sarjassa. Lisäksi hän pelaa B-pojissa.

Mikä sitten häntä oikein tässä jalkapallossa kiinnostaa? Miksi se on niin hyvä laji, että muut vaihtoehdot saavat jäädä?

– Se on monipuolinen joukkuelaji. Siinä vaaditaan taitoa, nopeutta, kestävyyttä, tilannevaistoa, pelisilmää ja ihan kaikkea, Kaapo selvittää innolla.

Heti näkee, että Kaapo syttyy lajiin, johon hän rakastui jo 9-vuotiaana. Toholampilaispojan taidot on myös huomattu. Tänä kesänä hän oli mukana jo ikäistensä maajoukkueessa. Kaapo pelasi vasenta laitaa maajoukkueessa niin kuin seurajoukkueessakin. Vastassa olivat Unkari, Slovakia ja Puola.

– Kyllä niissä peleissä sai hyvän tuntuman kansainväliseen menoon. Ja kun huomasi, että pärjätään ja pysyy hyvin mukana, se antoi uutta puhtia, Kaapo tuumaa.

Kaapo sanoo, että harjoittelu vie aikaa päivittäin kolmisen tuntia. Syksyllä hän aloittaa yläkoulun yhdeksännen luokan. Sen jälkeen on edessä lukio.

– Menen Kuortaneen urheilulukioon. Sinne tulevat lähes kaikki jalkapallokaverit, jotka pelaavat SJK:ssa, Kaapo kertoo.

Tämä muutos helpottaa myös vanhempien panostusta. Tähän saakka lähtöjä Seinäjoen suuntaan ja erilaisia kuljetuksia on kertynyt ajoittain todella paljon.

Ja tietysti Kaapo Kotila on omat tavoitteensa lajin osalta.

– Valioliigaan ammattilaiseksi.

Siinä se on.

rekonen.jorma@gmail.com

#