sunnuntai 12.7.2020 | 18:20
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Uudet tilat ja uusia kuvioita – Tanssi-ilmaisu AeroDance ry muutti Tomujoelta Himangan keskustaan

Marja-Leena Mattila
Ke 4.9.2019 klo 22:00 | päivitetty ke 11:05

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

HIMANKA

Tanssi-ilmaisu AeroDance ry muutti Tomujoen vanhalta koululta Himangan keskustaan, entisiin SPR:n kirpputorin tiloihin. Avajaisia Himangan Portissa, uusissa remontoiduissa tiloissa, vietettiin viime sunnuntaina.

– Uusien tilavampien tilojen myötä pystymme kehittämään toimintaamme ja menemään eteenpäin, kertovat 19 vuotta sitten perustetun Tanssi-ilmaisu AeroDance ry:n perustajajäsenet Satu Roukala ja Tuula Torvi.

Roukalalla ja Torvella on ollut hakusassa uudet tilavammat tilat jo pitkään.

– Kaikki keskustan hallit ja varastot on käyty läpi. Kun SPR:n kirpputori loppui, vuokrasopimus lyötiin heti lukkoon.

Yhdistyksen johtokunnassa toimii myös Satu Roukalan Iina-tytär, joka on ollut mukana tanssilattialla polvenkorkuisesta lähtien. Nuoresta iästään huolimatta Iina Roukala on vastannut ryhmien ohjauksesta jo kuusi vuotta.

Aikuisten, nuorten ja lasten showtanssien lisäksi tanssinystäville on luvassa uusia kuvioita.

– Paritanssi, jooga, tankotanssi sekä tanssi- ja liiketerapia, luettelee Satu Roukala, joka on parhaillaan mukana tanssiterapiakoulutuksessa.

Luvassa on myös muun muassa rukoustanssi hengellisen musiikin tahdissa sekä miehille oma venyttelyryhmä, jossa on mukana tanssillisuutta. Tanssinopettaja Sanna Hirvaskari on lupautunut pitämään paritanssikurssin lapsille ja nuorille syksyn aikana.

Parhaillaan Helsingissä asuva, tanssipedagogin koulutuksen käynyt Iina Roukala pitää jatkossa viikonlopun mittaisia workshoppeja, tiiviitä kursseja, joissa opetellaan uusia tanssilajeja.

– Yksi uusi laji on commercial heels, joka on sensuelli ja esittävä tanssi korkokengät jalassa, kertoo Iina Roukala.

AeroDancen uusien ryhmien vuoksi Satu Roukalan lisäksi yhdistys on palkannut ulkopuolisia opettajia. Paritanssia opettaa Jarmo Leppäkari, joogaa Mari Paavola ja tankotanssia Salla Virtanen. Kiia Heikkilä ja Roosa Ypyä jatkavat lasten ja nuorten ryhmien vetäjinä. Satu Roukala puolestaan ohjaa aikuisten showtanssia ja alle kouluikäisten ryhmää.

manna@lestijoki-lehti.fi

#