perjantai 28.2.2020 | 02:37
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kaustisen seutukunta panostaa Peuran polun kunnostamiseen

Jorma Rekonen Lestijoki
To 12.9.2019 klo 12:20

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

LESTIJÄRVI, REISJÄRVI

Kaustisen seutukunta panostaa Peuran polun kunnostamiseen. Kyseessä on alueen kannalta tärkeä retkeilyreitti ja haki sen kunnostamiseen rahoitusta. Kehittämispäällikkö Minna Kauppinen kertoo, että kolmevuotinen projekti kohdentuu tällä kertaa reitin kunnostamiseen Reisjärven ja Lestijärven alueilla. Myös Kinnulan kunta lähti hankkeeseen mukaan, vaikka reitti ei sen alueella kuljekaan.

Projektia ovat kuntien lisäksi rahoittamassa niin Pohjanmaan kuin Pohjois-Pohjanmaankin Ely-keskukset.

– Polun kunnostustyöt sijoittuvat tässä hankkeessa Lestijärven Lehtosenjärven ja Reisjärven Petäjämäen ulkoilu- ja hiihtokeskuksen välille eli noin 40 kilometrin matkalle. Vuoden 2022 kevääseen saakka kestävien töiden kustannukset ovat noin 200 000 euroa.

Kuntien osuus kustannuksista on 60 000 euroa.

Peuran polku on kokonaisuudessaan 115 kilometrin mittainen retkeilyreitistö.

Hanke sisäältää reitin raivausta, pitkospuiden uusimista suoalueilla sekä ojien ja purojen ylityspaikkojen kunnostamista. Lisäksi kunnostetaan tulipaikkoja ja rakennetaan laavuja. Myös reitistön karttoja, opasteita ja infokylttejä uusitaan. Hankkeen perimmäinen lähtökohta on luonnollisesti parantaa reitistön vetovoimaisuutta ja lisätä sen käyttöä.

Seutukunta uskoo infran kehittämisen lisäävän myös alueen vetovoimaisuutta niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Peuran polun kunnostamisen toivotaan lisäävän myös asiakasvirtoja alueen matkailuyrittäjien suuntaan.

Peuran polun retkeilyreitti kulkee suurimmaksi osaksi valtion mailla Lestijärven, Perhon ja Reisjärven kuntien alueilla.

rekonen.jorma@gmail.com

#