tiistai 26.5.2020 | 04:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Toholampi esittää kannanotossaan, että Lestijokilaakson eläinlääkäreiden toimipisteet olisivat Toholammilla

Outi Yli-Arvo
Pe 1.11.2019 klo 11:49

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Toholammin kunta esittää kannanottonaan Keski-Pohjanmaan ympäristöterveydenhuollon talousarvioon liittyen, että eläinlääkäripalvelut järjestetään tilatehokkaasti ja taloudellisesti koko Lestijokilaakson alueella siten, että eläinlääkäreiden toimipisteet ovat Toholammilla.

Toholammin kunta sitoutuu tukemaan ammattitaitoisen eläinlääkäritiimin muodostumista toimitiloilla ja infralla.

– Palvelun saavutettavuuteen kiinnitetään huomiota ja että erilaista digitekniikkaa hyödynnetään palveluiden varmistamiseksi. Näin voidaan varmistaa laadukkaat palvelut alueen maatalouden ja pieneläinten omistajien tarpeisiin, kannanotossa todetaan.

Toholammin kunnanhallituksen mukaan nykyiset toimitilat saneerataan ympäristöterveydenhuollon toiveiden mukaisesti tarvetta vastaaviksi. Talousarvioon varataan saneerausta varten tarvittava määräraha.

Kunnanhallitus toteaa, että Kokkolan kaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue on toiminut kymmenen vuotta. Yhteistoiminta-aluetta muodostettaessa nähtiin tärkeäksi taata eläinlääkäripalveluiden saatavuus koko toiminta-alueella sekä keskinäisen yhteistyön kehittäminen.

Kannuksen eläinlääkärivastaanotolla ja alueella toimiva eläinlääkäri on jäänyt eläkkeelle elokuun alussa. Sijaisen toimipiste on Toholammin eläinlääkärivastaanotolla.

Keski-Pohjanmaan ympäristöterveydenhuolto on esittänyt Kannuksen eläinlääkärin siirtoa yhteisvastaanotolle joko Toholammille tai Kälviälle. Tätä perustellaan tilojen puutteellisuudella sekä sillä, että tuotantoeläimet hoidetaan joka tapauksessa muualla kuin vastaanotolla.

Kannuksen kaupunki vastustaa ajatusta ja haluaa pitää kiinni omasta eläinlääkäristä.

#