tiistai 26.5.2020 | 03:19
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Joni Mäki-Petäjän kolumni: Kiekko päähän ja Hjalliksen halliin

Joni Mäki-Petäjä
Pe 8.11.2019 klo 08:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Huhtikuussa Suomen jääkiekkomaajoukkue pelasi Kokkolan jäähallissa harjoitusottelun Norjaa vastaan. Innostuimme pojan kanssa matsista, tytär ei aluksi niinkään. Hankin kuitenkin kolme paikkaa jäähallin pääkatsomosta ja olimme lopulta kaikki kolme erittäin hyvissä tunnelmissa menossa katsomaan peliä.

Lähdimme Kokkolaan hyvissä ajoin ja kävimme syömässä Rossossa hyvin ennen peliä. Noin tuntia ennen alkuvihellystä olimme jo jäähallilla ja heti ensi töiksemme ajattelimme mennä katsomaan missä istumapaikat sijaitsevat.

Paikat olivat aika alhaalla ja juuri sillä korkeudella, ettei pleksi enää suojannut katsomoa, jos kiekko tulisi sinne. Tätä jo siinä ääneen pohdimme. Samalla kun otimme selfieitä kännyköillä, maajoukkue tuli verryttelemään kaukaloon. Olimme jo menossa hakemaan jotain purtavaa, kun yhtäkkiä kiekko tuli suoraan minun ja poikani keskellä istuvaa tytärtäni päähän.

Verta tulirunsaasti ja tytär tietenkin järkyttyi kovasti. Ensishokista selvittyä aloin katsomaan, mihin kiekko tuli. Onneksi se tuli otsaan, eikä vaikkapa silmään tai hampaisiin. Nopeasti paikalle tuli maajoukkueen lääkäri Tuomo Naalisvaara. Hän rauhoitteli tyttöä ja vei maajoukkueen pukukoppiin tytön paikattavaksi. Hän tikkasi otsan kiinni ja antoi jatko-ohjeet hoitoon.

Samalla kun paikkaukset olivat menossa, tuotiin jo seuraavaa tyttöä paikalle. Hänkin oli saanut kiekon päähänsä, mutta hänelle ei ollut tullut avohaavaa vaan komea kuhmu. Onkohan jäähallin verkot sitten aivan kohdillaan? Aikamoisen vastuunsiirto annetaan katsojille, kun tapausten jälkeen kuulutettiin, että pitää tarkkailla jäälle, ettei kiekot pääse yllättämään. Kiekkoja on kuitenkin lämmittelyssä sellainen viitisenkymmentä.

Maajoukkueen joukkueenjohtaja Mika Kortelainen oli myös heti paikalla. Hän lahjoitti tyttärelle Leijonien uuden maajoukkuepaidan. Myös kolme tulevaa maailmanmestaria tuli paikalle ja otettiin yhteiskuva heidän kanssaan. Kun lopulta peli pääsi alkamaan, olimme jo auton keula kohti Kannusta.

Jääkiekkoliiton tilannetaju ja jälkihoito on ollut erinomaista. Liiton vakuutus luonnollisesti korvasi silmälasit ja syksyllä tuli vielä soitto tuotantokoordinaattorilta, joka kysyi halua tulla seuraamaan Karjala-turnausta Helsinkiin tulevana lauantaina.

Nyt siis on tulossa isänpäiväreissu parhaille paikoille Hjalliksen halliin. Toivottavasti verkot ovat siellä kohdillaan!

Joni Mäki-Petäjä

#