tiistai 26.5.2020 | 02:39
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Päivyri

Kirkko on kaunein – Lestijoki kyseli, vain Lestijärvellä vastaus yllätti

Kaisa Suomala
Ke 20.11.2019 klo 11:30

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kirkko on keskellä kylää, aikansa parhaan rakennustaiteen mukaan suunniteltu, pieteetillä rakennettu ja huolellisesti kunnossa pidetty. Lisäksi siihen on monella läheinen tunnesuhde joko aktiivisen seurakuntatoiminnan tai oman elämän merkkihetkien kautta.

Eipä siis ihme, että kirkot jylläsivät vastauksissa, kun Lestijoen toimitus kyseli syksyn mittaan katugallupeissa kunkin paikkakunnan kauneinta rakennusta. Sarja sai alkunsa syyskuussa, kun Kannuksessa pidettiin rakennusperinnön vaalimista käsitellyt seminaari.

Yksimielisintä väkeä tulikin vastaan heti ensimmäisellä kyselykerralla Kannuksessa. Kaupungissa jokainen viidestä kameran eteen osuneesta mainitsi kirkon – yksi vastaaja sentään lisäsi, että myös työväentalo on komea.

Lohtajalla ja Himangalla kirkon nimesi kauneimmaksi neljä viidestä katugallup-vastaajasta ja Toholammilla kolme.

Lestiläiset sen sijaan yllättivät: kirkko ei noussut esille yhtään kertaa. Vastauksissa oli muutenkin Lestijärvellä suurin hajonta: kaksi vastaajaa sanoi kotiseutumuseon aluetta kauneimmaksi, muuten vastaukset vaihtelivat. Olisiko tulos ollut toinen, jos yhtä ”En tiedä” vastannutta halsualaista ei olisi hyväksytty mukaan? Jos niin on, syyttäkää toimittajaa.

#