sunnuntai 12.7.2020 | 17:55
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Toholammin kunnanhallitus lähettää kannanottonsa Soiten hyvinvointipalvelukeskuksesta tiedoksi sosiaali- ja terveysministeriölle sekä valtiovarainministeriölle

Outi Yli-Arvo
Ti 3.12.2019 klo 11:24

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Toholammin kunnanhallitus lähettää jo aiemmin laatimansa kannanoton Soiten hyvinvointipalvelukeskuksesta sekä sosiaali- ja terveysministeriölle että valtiovarainministeriölle tiedoksi. Kunnanhallitus toteaa, että hyvinvointipalvelukeskushanke koskettaa pääosin Kokkolan perusterveydenhuoltoa.

Toholammin kunnanhallitus käsitteli asiaa kokouksessaan maanantaina. Päätöstä taustoitettiin esityslistalla siten, että huomioiden Soiten taloudellinen tilanne, uudet rakennusinvestoinnit on rahoitettava lainarahoituksella.

Uusien kriisikuntakriteerien mukaan kuntayhtymäkonsernien velkapääomat huomioidaan omistajakuntien velkamäärissä. Tämä rajoittaa omistajakuntien omien investointien toteuttamista, koska kriisikuntakriteerit ovat vaarassa täyttyä. Toholammin kunnanhallituksen mielestä tämä vaikeuttaa omistajakuntien rahoituksen saantia ja vaikuttaa rahan hinnoitteluun.

Kunnanhallitus päätti lokakuussa ilmoittaa Soitelle, ettei se hyväksy hyvinvointipalvelukeskuksen rakentamista. Kunnanhallituksen kanta on, että Kokkolan kaupungin tulisi rakentaa Kokkolan terveyskeskus, ei Soiten. Soiten taloustilanne huomioiden uusia tiloja ei Toholammin kunnanhallituksen mielestä tule rakentaa.

#