sunnuntai 12.7.2020 | 18:38
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Toholampi ei hyväksy röntgenin alasajoa

Outi Yli-Arvo
Ti 3.12.2019 klo 12:59

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Toholammin kunnanhallitus ei hyväksy röntgenin alasajoa kunnassa. Se on päättänyt, että Toholampi vastaa jatkossakin röntgenkuluista aiheuttamisperiaatteen mukaisesti.

Kunnanhallitus käsitteli asiaa maanantain kokouksessaan. Se totesi, että alasajosta syntyvää taloudellista hyötyä ei ole kyetty esittämään Toholammin kunnalle eikä vaikuttavuusarviointia ei ole tehty. Vuositasolla tilinpäätöksessä 2018 Toholammin kunta on maksanut palvelusta 45 000 euroa, ja mikäli palvelusta aiheutuu Soitelle vuonna 2020 muita kustannuksia, Toholammin kunta on valmis sopimaan niistä.

Kunnanhallituksen arvion mukaan röntgenin alasajosta syntyy lisäkustannuksia kuntalaisille ja yrityksille. Sen mukaan kunnan ja sairaanhoitopiirin kuntayhtymän on huolehdittava vastuullaan olevien asukkaiden palvelujen järjestämisestä ja saatavuudesta yhdenvertaisesti koko alueellaan.

– Röntgenpalveluja tarvitsevat toholampilaiset Työplus Oy:n asiakkaat ohjataan käyttämään samassa rakennuksessa sijaitsevaa Toholammin kunnan/Terveystalon ylläpitämää röntgeniä. Asiakkaita ei saa pakottaa ajamaan toiseen kuntaan palvelun saamiseksi, päätöksessä todetaan.

Kunnanhallitus toteaa, että jos Soite muuttaa Lestijärven lääkärinvastaanoton (1pv/vko) hoitajavastaanotoksi, niin tämä huomioiden olisi välttämätöntä turvata Toholammin terveyskeskuksen lääkäripalvelut ja röntgentoiminta.

#