perjantai 15.1.2021 | 23:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Lestijoen herruus palasi Himangan Pallolle – HiPa kuittasi syksyn tappion Toholammin Urheilijoille

Joni Mäki-Petäjä
To 9.1.2020 klo 11:30

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Lohtaja

Himangan Pallo ja Toholammin Urheilijat väänsivät pisteistä salibandyn Pohjanmaan lohkon kakkosdivarissa Lohtajan Mainingissa. HiPa sai kuitattua syksyn kalavelkansa paikallisvastustajalle ja voitti TU:n maalein 7–3 (2–0, 2–1, 3–2).

HiPa sai otteluun salama-alun, kun Miko Mattila onnistui alle minuutin peliajan jälkeen yllättämään TU-vahti Tomi Alakarjulan. Avauserä oli tunnustelevaa, vaikka paikkojakin oli molemmilla joukkueilla kohtuullisesti. Kerran TU:kin onnistui pallon maaliin laittamaan, mutta tuomarit näyttivät, ettei pallo ylittänyt maalilinjaa. Ja tässäkin pelissä tuomarin sana on ratkaiseva. Vielä ennen ensimmäistä erätaukoa HiPan Tommi Tilus laittoi verkot heilumaan Tuomas Palovaaran syötöstä. Ajassa 19.30 tehty osuma oli ns.pukukoppimaali, jonka turvin HiPa pääsi levollisin mielin seuraavaan erään ja TU:n tuska kasvoi entisestään.

Toisessa erässä Mattias Borèn siirsi HiPan jo kolmen maalin päähän. Syöttäjänä osumaan kunnostautui Lassi Lokasaari. Tasan ottelun puolivälissä TU onnistui vihdoin maalinteossa, kun Topias Hietala teki uransa ensimmäisen kakkosdivarimaalin Timi Kopsalan syötöstä. Pallo luonnollisesti poimittiin talteen muistoksi.

Heti perään oli TU:n momentum, kun Harri Keskisipilä pääsi kokeilemaan rangaistuslaukausta. Rankkari tuli siitä, kun Tero Peltoniemi pelasti maalin korkealla mailalla maaliviivalta. Keskisipilä harhautti jo HiPa-vahti Janne Tuikan, mutta reikäpallo kimposi tolpasta ulos. Erän loppuun Miika Mattila vei HiPan jälleen kolmen maalin karkumatkalle ennen viimeistä erää. Palovaara toimi jälleen syöttäjänä.

Päätöserän alkuun Tommi Tilus vei HiPan jo 5-1 johtoon, kunnes TU innostui vielä pieneen loppukiriin. Niko Jämsä ja Tuomas Määttälä toivat maaleillaan TU:n kahden maalin päähän. Syöttäjinä Keskisipilä ja Ismo Hangasmaa.

Lopussa HiPan iski Tuomas Tiluksen näyttävällä ylivoimamaalilla eroa lisää. Palovaara laittoi vielä tyhjiin päätöslukemat.

– Saatiin homma toimimaan hyvin niin hyökkäys- ja puolustuspäässä. Siellä tuli muutama musta hetki, mutta oltiin tänään henkisesti valmiita ottamaan ne vastaan. Erittäin tyytyväinen vuoden ensimmäiseen peliin. Oltiin hyvin latautuneita heti ottelun alkuun ja joka mies oli valmis laittamaan kentälle kaikkensa, HiPan valmentaja Timo Turpeinen kommentoi pelin jälkeen.

Jos HiPan orastava tappioputki katkesi komeasti, TU:lla se vain kasvoi. Nyt TU on pelannut 8 tappio-ottelua putkeen. Se myös näkyi pelissä, jossa TU ei saanut tuttua lentoa peliinsä. HiPa oli paremmin pelin päällä koko ottelun ajan.

– Kyllä meillä paikkoja oli, mutta ei saatu sisään kovin tehokkaasti. Vauhdikas peli oli, mutta tietenkin tappio harmittaa. Hyvä puoli oli se, että maalimäärät omiin olivat nyt jo pienemmät. Puolustus toimi jo ihan kohtuullisesti. Ei tässä auta kuin jatkaa työntekoa. Kyllä joukkueella on vahva usko, että kelkka kääntyy vielä, TU:n Petteri Toivola kertoi.

Toivola oli penkin päässä akillesvamman takia, joka pitää miehen sivussa loppukauden.

Seuraavaksi HiPa saa vastaansa sarjan yhden ennakkosuosikeista Maininkiin, kun Blue Fox tulee Uudestakaarlepyystä Lohtajalle.

– Se on taas meille mahdollisuus ja tasonmittaus, Turpeinen ennakoi.

TU saa vastaansa Ilmajoen sunnuntaina Lampin halliin. Pisteet siitä maistuisivat TU:lle enemmän kuin hyvin ennen tärkeitä matseja sarjan häntäpäätä vastaan.

joni.maki-petaja@lestijoki-lehti.fi

Siellä tuli muutama musta hetki, mutta oltiin tänään henkisesti valmiita ottamaan ne vastaan.

Sarjatilanne

1. SB Vaasa 30p

2. Blue Fox 27p

3. MLT 26p

4. Nibacos 21p

5. SPV II 21p

6. SB Paapat 19p

7.HiPa 17p

8. Ilmajoki 14p

9. TU 9p

10. Konnat 7p

11. Remix 4p

#