sunnuntai 12.7.2020 | 18:39
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kannuksen Ura odottelee Ykköspesiskauden alkua rauhassa –  Pelaajat harjoittelevat omatoimisesti

Joni Mäki-Petäjä
Pe 20.3.2020 klo 10:34

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Pesäpalloliitto varautuu koronaviruksen aiheuttamaan tilanteeseen. Kotimaan superpesiskausi alkanee 1. kesäkuuta, Ykköspesis mahdollisesti myös.

Kannuksen Uran pesäpallon miesten edustusjoukkue lopetti reilu viikko sitten yhteisharjoitukset koronaepidemian vuoksi. Joukkueen valmentaja Eetu Rekonen sanoo, että lokakuussa aloitettu harjoituskausi on sujunut tähän asti hyvin, mutta tällaisessa tilanteessa nyt tehty päätös yhteisharjoittelun keskeyttämisestä on oikea ja vastuullinen.

– Tässä on kyse paljon suuremmista asioista kuin pesäpallosta. Jokainen harjoittelee nyt omatoimisesti ja yhteinen lajiharjoittelu alkaa uudelleen sitten, kun vallitseva tilanne rauhoittuu.

Rekonen kertoo, että harjoittelukausi on tuonut joukkueesta esiin paljon hyviä elementtejä.

– Ne oli nähtävissä parissa harjoituspelissä, jotka pelattiin Simoa ja Kuopiota vastaan. Molemmissa peleissä kokeiltiin eri kokoonpanovariaatioita. Ensi lauantaiksi suunniteltu hallipeli Oulun Lippoa vastaan jää nyt pois. Yhteistyö Pattijoen superpesisjoukkueen kanssa on toiminut jo talven ajan hyvin ja Pattijoen suunnalta on odotettavissa kesän ajaksi tarjolle useampia pelaajia.

Sarjakauden aloitus siirtyy superpesiksen osalta kesäkuun alkuun ja todennäköisesti ykköspesis seuraa perässä.

– Muutos täytyy ottaa huomioon ja mietitään kevään ohjelma ja harjoituspelit uuden tilanteen mukaan, Rekonen toteaa ja huomauttaa, että voihan vielä käydä niin, ettei sarja ala tuolloinkaan.

#