perjantai 3.4.2020 | 07:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kannuslainen lounaspaikka Rauhala investoi uuteen juhlaravintolaan – Aterioita menee koteihin tasaisella tahdilla

Joni Mäki-Petäjä
To 26.3.2020 klo 08:50

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Ravintola Rauhalassa aloitettiin koronaepidemian vuoksi vahvempi panostus lounaiden kotiinkuljetuksen. Päivittäin on mennyt noin 30 ateriaa kotiin, lähinnä riskiryhmään kuuluville ikäihmisille. Enempikin on mahdollista toimittaa jatkossa.

– Nyt on tärkeintä, että huolehditaan kaikkien vanhusten ruoanjakelusta. Tietenkin toimitamme lounasta kaiken ikäisille, Rauhalan yrittäjä Sanna Saarikoski toteaa.

Aamukymmenen aikaan lähtee ensimmäinen kuljetus kohti koteja Rauhalasta. Aterioita on pakkaamassa Saarikosken kanssa Emilia Kivioja ja Sari Huhtala.

Ruoat viedään ovelle, josta asiakkaat voivat noutaa aterian. Myös jonkin verran haetaan suoraan aterioita Rauhalasta kotiin Toholampia myöden.

– Hygieniasta pidetään tarkkaan huolta. Tärkeintä on terveys, ja ettei kukaan sairastuisi koronaan.

Vielä toistaiseksi ravintolat saavat pitää ovensa auki, mutta hallituksen sulkemispäätös tulee viimeistään ensi viikolla.

– Seuraamme tilannetta koko ajan. Kunnioitamme tietenkin yhteisiä päätöksiä, Saarikoski toteaa.

Lounasaikaan Rauhalassa on käynyt vähemmän asiakkaita, mutta kuitenkin kohtuullisesti tilanteeseen nähden.

– Pesemme ja desinfioimme ovenkahvat, tuolit ja kaikki tasot. Onneksi olemme myös siivousalan ammattilaisia, niin se puoli on kyllä kunnossa, Saarikoski vakuuttaa.

Vaikka elämme poikkeusaikoja, Saarikoski muistuttaa ikäihmisten kokeneen paljon pahempiakin tilanteita. Heidän elämänkokemuksensa on vaikeina aikoinakin rikkaus yhteiskunnalle.

– Iäkkäämmät muistavat sodan ja monet muut kriisit. Ikäihmiset ovat totta kai huolissaan, mutta silti hyvin rauhallisin mielin, Saarikoski kuvailee senioriasiakkaiden tuntoja.

Monet muistavat myös 90-luvun lama-ajan, joka vaikutti monen elämään paljon vahvemmin ja ikävämmin kuin tämä kriisi.

– Kyllä tässä katsotaan kaikesta huolimatta luottavaisin mielin tulevaan ja tästäkin selvitään, Saarikoski sanoo.

Varmuuden vakuudeksi Sanna Saarikoski kertoo Rauhalan lähitulevaisuuden suunnitelmista.

– Rakennamme erillisen juhlaravintolan Rauhalan läheisyyteen. Siihen tulee noin 100 asiakaspaikkaa, Saarikoski paljastaa.

Rakennus on arviolta 250 neliöinen ja se toimitetaan Kannustalolta. Alustavia töitä on jo aloitettu kaatamalla alueelta puita. Lisäksi aluetta maisemoidaan ja laitetaan uusia istutuksia. Suunnitelmat tarkentuvat vielä lähiaikoina, kun aikataulut varmistuvat.

Lisäksi Rauhalan nykyiseen keittiöön on tulossa laajennus.

Investoinnit ovat isoja, mutta luovat samalla uskoa alueen vetovoimaan.

#