maanantai 25.5.2020 | 12:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Soite aloittaa yt-neuvottelut koronan takia koko henkilöstönsä kanssa – neuvottelut pyritään saamaan päätökseen vajaassa kuukaudessa

Yhteistoimintaneuvotteluissa ei tässä vaiheessa suunnitella lomautuksia tai irtisanomisia.

Riikka Sipilä
Ma 18.5.2020 klo 16:12 | päivitetty ma 18:11

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite aloittaa koronatilanteen takia yt-neuvottelut koko henkilöstönsä kanssa. Asiasta päätti maanantaina koolla ollut Soiten hallitus.

Soite aloittaa koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut, jotta henkilöstöä voidaan siirtää joustavasti yksiköstä toiseen koronatilanteen niin vaatiessa.

Soiten toimintaan kaivataan lisää joustavuutta, jotta on mahdollista toimia epidemiatilanteen edellyttämällä tavalla. Yhteistoimintaneuvotteluiden avulla on tavoitteena varmistaa mahdollisuus henkilöstön sisäisiin, kenties pysyvämpiin siirtoihin tehtävästä toiseen.

Soite varautuu nyt siihen, että tilanteet voivat muuttua nopeasti ja poikkeustilanne voi kestää pitkään. Kiireetöntä hoitoa on vähennetty huomattavasti, kun Soitessa on keskitytty koronatilanteen hoitamiseen ja epidemiaan varautumiseen. Sen takia henkilökunnasta osan työt ovat muuttuneet tai vähentyneet.

Yt-menettely pohjaa siihen, että koronavirusepidemiasta voi aiheutua töiden organisointiin ja muihin työjärjestelyihin muutoksia, jotka vaikuttavat henkilöstön asemaan merkittävästi.

Neuvotteluin pyritään mahdollistamaan henkilöstön joustavat siirrot ja ihmisten siirtäminen tehtävistä toisiin, heidän osaamistaan vastaavalla tavalla. Muita ratkaisuja, kuten esimerkiksi työaikapankissa olevia vapaita, säästölomia, aktiivivapaita, lomarahanvaihtovapaita sekä palkattomia virka- ja työvapaita tarkastellaan niin ikään yhteistoimintaneuvottelujen kuluessa.

Yhteistoimintaneuvotteluissa ei tässä vaiheessa suunnitella henkilöstön lomautuksia tai irtisanomisia. Yhteistoimintaneuvottelut eivät aiheuta myöskään tavanomaista rekrytointikieltoa, mutta mahdolliset sijaiset on ensisijaisesti etsittävä Soiten sisältä.

Soitessa työskentelee noin 3 800 eri alojen ammattilaista, eri puolilla Keski-Pohjanmaata. Soiten erikoissairaanhoidon osa eli Keski-Pohjanmaan keskussairaala on lähin päivystävä sairaala noin 200 000 keskipohjalaiselle.

Keskussairaalassa työskentelee yli tuhat ammattilaista potilashoidon ja erilaisten tukitoimintojen parissa. Sairaalan suurin henkilöstöryhmä on hoitohenkilöstö, johon kuuluu noin 820 henkeä. Lääkäreitä keskussairaalassa työskentelee lähes 130 ja tukipalveluissa työskentelee noin 140 henkilöä.

Soite pyrkii saamaan yt-neuvottelut päätökseen kesäkuun 15. päivään mennessä.

#