tiistai 14.7.2020 | 23:42
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

SPR:n Lohtajan osastolta sydäniskuri Maininkiin – Samalla osasto aloitti 70-vuotisjuhlavuotensa

Ti 30.6.2020 klo 15:37

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Suomen Punaisen Ristin Lohtajan osasto on lahjoittanut sydäniskurin urheilutalo Mainingille Lohtajalle. Samalla osasto aloitti 70-vuotisjuhlavuotensa, joka huipentuu pääjuhlaan Lohtaja-talolla marraskuun 22. päivänä eli kaksi päivää perustamispäivän jälkeen.

Pyöreitä vuosia haluttiin muistaa lahjalla, joka hyödyntää kaikkia hallin kävijöitä. Lohtajalla on ollut sydäniskuri tähän saakka teveysasemalla ja palosemalla. Maininkiin hankittu iskuri on Lifepak CR2, joka valittiin mm. helppokäyttöisyytensä takia.

– Sydäniskuri on lahja, jolla ei toivoisi olevan käyttöä, mutta se saattaa pelastaa parhaimmillaan ihmishengen. Sillä halutaan samalla kiittää ja kunnioittaa osastomme perustajia ja SPR:n toiminnassa kymmeniä vuosia vaikuttaneita vapaaehtoisia Lohtajalla, osaston puheenjohtaja Maarit Jukkola painottaa.

Juhlavuosi lienee Lohtajan osaston viimeinen toimintajakso, sillä osasto liittyy vuoden lopussa todennäköisesti Kokkolan osastoon.

Iskurin vastaanotti Kokkolan kaupungin laitosmies, Mainingin kiinteistönhoitaja Kaarlo Nissilä puheenjohtaja Maarit Jukkolalta ja hallituksen jäsen Paula Keski-Korpelalta, joka on ollut aktiivisena puuhaajana ja yhden naisen työryhmänä hankkeessa.

#