sunnuntai 9.8.2020 | 08:42
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Tarjolla vain laihaa lohtua – Kannus teki toisen jakson tasapelillä kiusaa Alajärvelle, mutta ykköspesiksen pisteille se ei riittänyt

Juha Savela
Ke 29.7.2020 klo 20:47

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kannuksen Uralle lankesi lopulta kiusantekijän rooli, kun miesten ykköspesis jatkui keskiviikkona Kannuksessa. Ura nousi toisen jakson lopussa tasoihin Alajärven Ankkureita vastaan. Sen myötä sarjakakkoselta napsahti piste pois, mutta Uralle ei jäänyt käteen mitään.

Tarjolla oli vain laihaa lohtua, kun lopputulokseksi jäi 0–1 (2–3, 2–2)-tappio.

– Harmittaahan se, kun lähelle päästiin, mutta kuitenkin kauas. Oli tämä kuitenkin selvästi parempaa, Uran pelinjohtaja Eetu Rekonen totesi.

Ottelun voittaja ratkesi Uran Miro Märsylän lyöntivuorolla. Toisen jakson neljännen tasoittavalla kahden palon tilanteessa Ankkureiden kolmoskoppari Tuukka Etula ei ehtinyt syöksymään Märsylän välilyöntiä kopiksi, jolloin Joel Salmela ehti helposti kotipesään. Perässä edennyt Tuomo Rautio puolestaan paloi kotipesän kynnykselle, kun vieraiden kakkoskoppari Mikael Penninkangas toimitti taittoheiton kautta pallon lukkari Atte Brandtin räpylään.

Peli oli ohi.

Loppuluvut olivat tasaiset, mutta Ankkurit kuitenkin ansaitsi voiton. Se pyöritti kokonaisuutena paremmin sisäpeliään: voitti kolmostilanteet (17–9) ja kärkilyönnit (31–26), vaikka pelasi yhden sisävuoron vähemmän.

Myös ulkopelissä Ankkurit oli napsun pari varmempi. Ennen kaikkea juoksujen arvoisia virheitä vieraat tekivät vähemmän.

Se pieni ero joukkueiden välillä oli tällä kertaa riittävä.

– Vaikka pari-kolme juoksun arvoista virhettä meille tuli, kokonaisuutena takatilanteen puolustaminen oli hyvää. Siihen voi olla tyytyväinen, Rekonen sanoi.

Ykköspesiksen henkilökohtaisten tilastojen kärkipäästä löytyvät Mikael Penninkangas ja Nestori Yli-Sissala rakensivat riittävästi tilanteita. Jokeri Martti Viitasalo kotiutti kolmesti ja käänsi pelin Ankkureille. Kolmikko myös keräsi vieraiden palkinnot.

Uralla oli ottelussa hetkensä, mutta yksi hyvä sisävuoro jaksoa kohden riittää harvoin pisteille. Avausjaksolla hetki osui kolmannen alkuun, jolloin jokeriosaston Aleksi Alanko ja Pete Seppälä nostivat Uran tasoihin.

Kotijoukkueen harmiksi seuraavassa vuorossa Ankkurit kuittasi halvalla jakson (ja lopulta myös ottelun) voittojuoksun, kun Tuukka Sarkkinen hukkasi Ville Keltikankaan merkkaamattoman välilyönnin.

Miro Märsylä ja Vili Ruuska saivat kotijoukkueen palkinnot. Ruuska tuurasi lukkarina jalkavammaa potevaa Aleksi Lahtea.

– Lyhyellä varoitusajalla ja vähillä yhteistreeneillä kelpo esitys. Vilin lukkarointiin emme missään nimessä kaatuneet, Rekonen arvioi Ruuskan ensi-illan lukkarin tontilla.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.