keskiviikko 20.1.2021 | 08:49
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Väri-iloa Pesäpuun näyttelyssä Toholammilla

Kaisa Suomala
Ke 2.9.2020 klo 13:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Keskiviikkona avautuva Matkan varrelta -näyttely kokoaa Toholammin kunnantalon näyttelytiloihin kehitysvammaisten asuntola Pesäpuun kuvataideryhmän teoksia. Työt on tuotettu pääasiassa tänä ja viime vuonna KanTo kansalaisopiston toimintaan kuuluvassa kuvataidepiirissä, jonka ohjaaja on kuvataiteilija Maria Markkio Kannuksesta.

Markkio kertoo valitsevansa viikoittaiseen taidehetkeen tekniikan ja tehtävänannon, mutta jokainen tekijä saa näistä lähtökohdista vapaasti ilmaista itseään. Esimerkiksi töissä, joissa välineenä käytettiin perunan ja porkkanan leikkauspintaa, on tullut niin esittäviä kuin täysin abstrakteja töitä, ja jotkut ryhmäläiset käyttivät välineitä leimasimina, toiset maalasivat niillä.

Näyttelyidea lähti ryhmästä.

– Osa asukkaista toivoi, että heillä olisi näyttely, koska Kannuksen Auringonkukkakodillakin oli ollut, Maria Markkio kertoo.

Toholammin kunnantalon toisessa kerroksessa syyskuun ajan. Tekijöinä mukana ovat Tiia Kinnunen, Sirkka Tuikka, Liisa Parkkinen, Marjukka Kirsilä, Titta Tervala, Laura Puusaari ja Sanna Virkkala.

#