perjantai 5.3.2021 | 18:44
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Joni Mäki-Petäjän pääkirjoitus: Himankalainen rauhallisuus ja lestiläinen tehokkuus on hyvä miksaus

To 17.9.2020 klo 08:00

Korona rantautui alkuviikolla oikein tosissaan Lestijokilaaksoon, kun Lestijärvellä todettiin kunnan ensimmäiset koronatartunnat. Niitä putkahti samalla esiin kuusi kappaletta. Lestijärven kunta ja Soite pelasivat tehokkaasti yhteen ja tilanne oli nopeasti hallinnassa. Tai niin hallinnassa kuin korona nyt voi näillä konsteilla olla.

Soiten infektiolääkäri Marko Rahkonen on toiminut koko kriisin ajan himankalaisella varmuudella ja rauhallisuudella. Hänen ulostulonsa julkisuuteen ovat olleet omiaan pitämään tilanteen vakaana.

Oli erittäin viisasta Toholammin lukion abiturienteilta jäädä etäopiskeluun. Lestijärvisistä suurin osa käy lukiota Toholammilla.

Aiemmin Lestijärven naapurikunnissa Kinnulassa ja Reisjärvellä on ollut omat koronaryppäät. Tästä vinkkelistä jatkumo on selvä.

Lestijokilaaksossa ollaan paljon tekemissä ristiin rastiin. Monet käyvät töissä ja pendelöivät kunnasta toiseen, kun ihan kaikkea työtä ei voi etänä tehdä. Tässä asiassa olen mielelläni väärässä, mutta on vain ajan kysymys, kun Toholammilla tai Kannuksessa on ensimmäinen koronatapaus.

Kuten Lestijärven toiminta on näyttänyt, kenelläkään ei ole kuitenkaan syytä paniikkiin. Rauhallisesti ja määrätietoisesti asiat täytyy vain laittaa tärkeysjärjestykseen. Suurimman taloudellisen iskun paikallisissakin koronatapauksissa ottavat yrittäjät. Kuntien tulee tämä ottaa huomioon ja tarjota kaikki tuki paikallisille yrittäjille.

Kaikilla tapahtumilla on koko ajan päällä peruuntumisen uhka. Sen tosiasian edessä on vain elettävä niin järjestäjien kuin kuntalaisten.

Paikallisten ja alueellisten uutisten arvo on kohonnut korona-aikana. Me huolehdimme poikkeustilanteissakin uutisten tekemisen ja pidämme Lestijokilaakson asioita esillä entistäkin tarmokkaammin.

#