perjantai 5.3.2021 | 18:50
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Joni Mäki-Petäjän pääkirjoitus: Sisäpalloilut alkavat koronan varjossa

To 1.10.2020 klo 07:05

Sisäpalloilusarjat lähtevät käyntiin taas toden teolla myös Lestijokilaaksossa. Muun muassa salibandy, lentopallo ja futsal liikuttavat ihmisiä tälläkin kaudelle. Korona toki luo ison varjon kauden ylle, mutta nyt voi sanoa hyvällä omallatunnolla valmentajien perusfraasin: peli kerrallaan mennään.

Ehdottomasti yllättävin kauden avaus nähdään Lohtajalla sunnuntaina, kun Lohtajan Veikot lähtee naisten lentopallon kakkossarjaan. Hieno juttu, että Maininkiin saadaan aikuisten kilpailullinen sarja, nyt kun Himangan Pallo luopui salibandyn miesten kakkosdivaripaikastaan.

Rohkeutta ei naisporukalta ainakaan puutu, sillä vain kahdella on aikaisempaa kokemusta tältä sarjatasolta. Ainakin joukkueen kapteenin Sanna-Maija Kaupin puheesta loisti sellainen tekemisen meininki ja innostuneisuus, että joukkue saattaa vielä yllättää monet eteläpohjalaisjoukkueet.

Salibandyssa Toholammin Urheilijat aloittaa miesten kakkosdivarissa juhlakauden. TU on ollut nyt kakkosdivarissa 10 vuotta yhtä soittoa. Paikallispelit ovat kaikkien lajien suola ja tällä kertaa ottelut HiPaa tai kokkolalaista Nibacosta vastaan jäävät historiaan. Jos olisi jatkettu sarjajärjestelmää ilman teennäistä suomensarjaa, nyt nähtäisiin todennäköisesti TU, HiPa, Nibacos, Jeppis ja Blue Fox samassa sarjassa. Siihen vielä Alavieskan Viri mukaan, joka pelaa nyt pohjoisemmassa lohkossa, niin jopas olisi katsomot täynnä ympäri maakunnan!

Myöhemmin syksyllä alkaa Toholammilla vielä naisten ykkösdivarin futsal-kausi. Siinäkin tehdään historiaa Lestijokilaaksossa. TU on tehnyt siinä hyvää yhteistyötä Nivalan kanssa. Yleisö toivottaa varmasti tämänkin sarjatason runsaslukuisena tervetulleeksi.

Kilpaurheilun lisäksi joukkueet luovat alueelle laajemminkin yhteishenkeä ja uskoa. Täältäkin voi ponnistaa ylemmäksi ja lähemmäksi valtakunnan kärkisarjoja. Yleisöäkin meillä täällä Lestijokilaaksossa on riittänyt otteluihin. Peleihin lähdetään samalla myös moikkaamaan tuttuja, samalla kun voi jännittää varsin edullisesti kotijoukkueen edesottamuksia.

Kannattaa lähteä katsomaan, turvavälit ja hygienia kuitenkin mielessä. Maltetaan olla heittämättä ylävitosia vieruskaverin kanssa!

#