keskiviikko 20.1.2021 | 08:45
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kulttuuri

Polenta kerää tukea levyttämiseen joukkorahoituksella – raikasta kansanmusiikkia Toholammilla marraskuun alussa

Su 25.10.2020 klo 09:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

TOHOLAMPI

Kansanmusiikkiyhtye Polenta konsertoi Toholammin Kulttuurisalissa sunnuntaina 1. marraskuuta. Yksi nelihenkisen yhtyeen kolmesta viulistista on Jonna Lankinen Toholammilta.

Konsta Jylhä -kilpailun vuonna 2019 voittaneen Polentan muusikot ovat nuoria kansanmusiikkilupauksia. Jonna Lankinen on kotoisin Toholammilta, Olli Sippola Kangasalta, Aino Kinnunen Hyvinkäältä ja Mikko Malmivaara Espoosta. Vaikutteita nämä nuoret nykypelimannit ovat hakeneet Friggin ja JPP:n kaltaisilta kotimaisilta yhtyeiltä, mutta myös Suomenlahden tuolta puolen.

Polentan ensimmäiset yhteiset sävelet kuultiin keväällä 2019 Tukholman Medborgarplatsenilla, kun Olli, Jonna, Aino ja Mikko ryhtyivät spontaaniin puistosoitteloon heti ensitapaamisensa jälkeen.

Polenta on levyttämässä debyyttialbumiaan ja kerää sen kustannuksiin tukea joukkorahoituskampanjalla. Työnimi Kaustinen Turbo kertoo levyn hengestä: sille tulee uusia sovituksia kaustislaisesta kansanmusiikista.

Levyn kappaleet ovat uudelleen sovitettua kaustislaista viulumusiikkia akustisella kitaralla ryhditettynä. Polenta tasapainottelee uuden ja vanhan rajalla: se muovaa muun muassa Konsta Jylhän ja Purppuripelimannien tunnetuiksi tekemistä sävelmistä uusia, polveilevia ja räväköitä versioita, kuitenkin säilyttäen alkuperäisten sävelmien tanssillisuuden ja rehvakkaan pelimannihengen. Polentan tavoitteena on paketoida perinnebiisit helposti lähestyttävään, mutta monipuoliseen muotoon ja näin muistuttaa, että kotimainen kansanmusiikki on paitsi huumaavan riemukasta, myös edelleen ajankohtaista ja kaikille kuuluvaa taidetta.

Albumin tuottajana toimii kaustislainen viulumestari Esko Järvelä. Levy äänitetään syksyllä 2020 Järvenpäässä. Äänittäjä on Joonas Saikkonen.

Mesenaatti.me-palvelussa toteutettavalla rahoituskampanjalla kerätyt varat kanavoidaan suoraan albumin äänitys- ja julkaisukustannuksiin.

#