tiistai 18.5.2021 | 19:59
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Uran naisten suomensarjajoukkue kasassa – Niina Seppälä palaa pesiskentille

Harjoitusringissä mukana 15 pelaajaa

Jorma Rekonen
Ti 27.10.2020 klo 09:48 | päivitetty ti 09:48

Uran joukkueeseen liittyy superpesiskokemusta omaava Niina Seppälä, joka tekee paluun pesiskentille. Uran pelinjohtajana jatkava Eetu Rekonen sanoo, että joukkue on nyt koossa ensi kesän pelejä varten.

– Harjoituskausi on aloitettu uuden joukkueen kanssa. Pitkä talviharjoittelujakso on edessä. Harjoitellaan ja pelataan hallipelejä, joissa tehdään kokeiluja. Joukkueen runko viime kesältä jatkaa ja uusia pelaajia saatiin myös hyvin, viimeisimpänä mukaan lähti Seppälän Niina.

– Tietysti Niinan vankka kokemus on kovaa valuuttaa, pelinjohtaja Rekonen sanoo ja uskoo sen heijastuvan koko joukkueeseen.

Uran naisten suomensarjajoukkueessa ovat mukana: Neea Roiko, Jonna Jyrkkä, Krista Määttä, Minea Kemppainen, Venla Peräaho, Hanna Torvi, Saara Seppälä, Sofia Seppälä, Janita Seppälä, Niina Seppälä, Jerika Laakso, Suvi Sorvisto, Saana Tuikka, Laura Mäki-Petäjä sekä Essi Kivelä. Kivelä pelaa myös Lappajärvellä ykköspesistä, mutta voi kaksoisedustuksen turvin pelata myös Uran joukkueessa.

Uran junioreista Minea Kemppainen ja Neea Roiko debytoivat suomensarjassa jo viime kaudella. Nyt omat kasvatit Tuikka ja Mäki-Petäjä ovat nousseet edustusjoukkueeseen mukaan. Ylivieskasta Uran joukkueeseen tulevat Hanna Torvi ja Suvi Sorvisto, jolla on Urasta kokemusta jo aiemmilta vuosilta. Nivalasta uutena mukaan tulee Kainuussa pesisoppinsa saanut Krista Määttä. Muutoin Uran joukkue koostuu jo viime kaudelta tutuista kasvoista.

Naisten joukkueen kakkospelinjohtaja tulevalla kaudella on Teppo Seppälä. Myös Jukka Seppälä nähdään edelliskauden tapaan mukana valmennustyössä.

Kannuksen Ura lähtee naisten suomensarjaan luottavaisin mielin ja pelinjohtaja Rekonen kertoo, että pelillisiä tavoitteita tullaan kasvattamaan viime kesästä. Lisäksi Urassa on kasvamassa lupaavia tulevaisuuden pelaajia juniorijoukkueissa.

Viime kesänä vastustajia kurittanut Lilian Koskela siirtyi naisten superpesikseen Helsingin Roihuttariin. Pesäpallojaoston puheenjohtaja Jukka Kivelä sanoo, että tämä on normaalia kulkua, kun ajatellaan pelaajien kehittymistä urallaan.

- Tätä ennen Uran naisia on pelannut mestaruussarjassa vuonna 1976, jolloin Kannus pelasi kyseisellä sarjatasolla naisten pesistä. Tämä nykyinen tilanne osoittaa sen, että meillä on tehty hyvää valmennustyötä, joka kantaa hedelmää. On hienoa, että pelaajillamme on kysyntää maan korkeimmilla sarjatasoilla, Kivelä toteaa.

Kaksi Itä-Länttä ja kahdeksan vuotta superpesistä

Jorma Rekonen

Kahdeksan vuotta superpesistä, naisten Itä-Länsi arvo-ottelu Kiteellä, jossa hänet palkittiin parhaana jokeripelaajana. Myös B-tytöissä hän on ollut mukana arvo-ottelussa Oulussa. Lisäksi palkintokaapissa komeilevat niin SM-hopea kuin pronssikin. SM-hallimestaruuksia on useampia. Siinä pieni otanta Niina Seppälän peliuralta. Noina pelivuosina hänen sukunimensä oli vielä Luomanen.

Kahdeksan superpesisvuoden aikana Niina edusti Pattijoen Urheilijoita, Ylihärmän Pesis-Junkkareita, Rauman Feraa ja Porin Pesäkarhuja. Nyt hän tekee paluun pesiskentille Kannuksen Uran naisten suomensarjajoukkueessa.

Niina sanoo, että hän on pelannut pesäpalloa kuuden seitsemän ikäisestä lähtien synnyinkunnassaan Reisjärvellä.

– Isä oli mukana pesäpallossa. Hän pelasi ja myöhemmin valmensi ja toimi pelinjohtajana, Niina kertoo.

Vaikka Niinalla on välivuosia pesäpallosta, silti rakkaus lajiin ei ole kadonnut mihinkään.

– En oikein itsekään tiedä, mikä minut nyt sai lähtemään taas mukaan. Leikilläni en ainakaan voi lähteä, kun urheilusta on kyse. Täysillä ja tosissani olen mukana. Toivottavasti voin nuoremmille antaa oppia ja esimerkkiä, Niina sanoo.

Pienen lisäkeskustelun jälkeen hän uskoo olevansa esimerkiksi sisäpelissä parhaimmillaan kotiutustilanteissa.

– Superissakin olin yleensä kotiuttajana tai vaihdoin etenijää kakkoselta kolmoselle.

– Ensi sunnuntaina olen lähdössä naisten harjoituksiin. Mukava nähdä pelaajia ja olla mukana yhteisharjoituksissa. Jos ajattelee tulevaa pesiskautta omasta lähtökohdasta, niin mielenkiintoinen se taas on pitkästä aikaa, Niina sanoo.

Niina Seppälä pelaa myös sulkapalloa, jossa on menossa neljäs vuosi. Hän nousi kolmessa vuodessa valtakunnassa naisten valioluokkaan ja sekanelinpelissä sijaluvulle 23. Se varmasti osaltaan kertoo minkälainen urheilija on kyseessä.

Niina sanoo, että urheilu ja erityisesti pesäpallo on antanut hänelle paljon.

– Runsaasti kokemuksia, nähnyt paljon ja tietysti vuosien varrella tuli uusia kavereita. Heidän kanssaan tulee pidettyä edelleenkin yhteyttä.

#