torstai 26.11.2020 | 08:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Esa Erkkilällä vuodet täyteen Rieska-Leaderin puheenjohtajana, Kannuksen edustajana hallituksessa aloittaa Mari Kerola – Himangalta hallituksen jäseneksi valittiin Kari Kivelä

Joni Mäki-Petäjä
Ma 16.11.2020 klo 06:05

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Rieska-Leader valitsi syyskokouksessan uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi Anne Harvalan Ylivieskasta ja varapuheenjohtajaksi Tommi Ojan Oulaisista. Rieska Leaderin hallituksen pitkäaikainen puheenjohtaja kannuslainen Esa Erkkilä sekä varapuheenjohtaja Teijo Visuri Alavieskasta olivat erovuorossa

Puheenjohtajisto on ollut Rieska-Leaderin hallituksessa 6 vuotta, mikä on enimmäismäärä yhtäjaksoiselle jäsenyydelle. Tämän vuoksi oli valittava uudet edustajat kyseisistä kunnista ja uusi puheenjohtaja sekä varapuheenjohtaja kaikista hallitukseen nyt valituista ja jo olevista jäsenistä.

Leader-hallitus tulee koostua tasapuolisesti julkisen tahon edustajista, yhdistysten edustajista ja yksittäisistä maaseudun asukkaista.

Rieska-Leaderissä jokaista tahoa tulisi olla kolme ja lisäksi yksi nuorisojäsen, kun on kymmenen hallituksen jäsentä. Varajäsenten tulee edustaa samaa mandaattia aina kuin varsinaisen.

Erovuorossa oli Kannuksen jäsenet ja kuntamandaatilla valittiin uudet edustajat: hallituksen jäsen Mari Kerola ja varajäsen Piia Rautiola.

Alavieskan erovuoroisten tilalle valittiin varsinaiseksi jäseneksi Tenho Marjakangas, hän on ehtinyt olla varajäsenenä yhden vuoden sekä uudeksi varajäseneksi Seppo Maarala.

Erovuorossa oli myös Kalajoen toisen paikan edustajat, molemmilla kuusi vuotta täyteen tullut ja uudet valittiin yhdistysmandaatilta. Himangalta hallituksen jäseneksi valittiin Kari Kivelä (Pahkala-Pernu kyläyhdistys ry) ja varajäseneksi Sirkka Joensuu (Himangan Urheilijat ry).

Sievin edustajat, julkisen tahon mandaatilla, varsinainen jäsen Merja Ruuttula ja varajäsen Piritta Huovari valittiin jatkamaan, koska heillä vasta kaksi vuotta takana Rieska-Leaderin hallituksessa työskentelyä.

Ylivieskan nykyinen varajäsen siirtyi varsinaiseksi jäseneksi eli Heli Hautamäki (yhdistysedustus) ja varajäsenenä jatkaa Karoliina Vaararinne (yhdistysedustus), joka oli aiemmin varsinainen jäsen.

Uusi varsinainen nuorisojäsen valittiin myös, koska nykyinen jäsen muutti opiskeluiden vuoksi pois alueelta. Uusi nuorisojäsen on Lenne Eeronketo Kalajoelta. Varajäsenenä jatkaa Eveliina Sarja Kalajoelta.

#