keskiviikko 2.12.2020 | 11:07
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Joulukausi avattiin Toholammilla – myrskyssä pystytetty kuusi valaisee toria

Kaisa Suomala
Pe 20.11.2020 klo 20:49 | päivitetty pe 20:58

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Maan valkaissut lumi, selkeä taivas ja pikkupakkanen loivat otolliset olosuhteet Toholammin joulunavaukselle, ja torille kerääntyikin perjantaina alkuiltaan mukavasti ihmisiä.

Arpoja myivät niin Toholammin Urheilijoiden pesisväki, partiolaiset kuin lukion yrittäjyysryhmä mutta kaikille oli tilausta, sillä palkinnoissakaan ei ollut päällekkäisyyksiä.

– Nämä vain tukevat toisiaan. Kun noustiin sarjassa, pitää saada rahaa kasaan, kertoi Virve Jämsä.

Arpoja osti Elsa Salonen, joka oli myös leiponut kakun myyntipöytään.

– Tulin yksin, mutta täällä on täti, serkut ja tuttuja. Aion ainakin kuunnella esityksiä, Elsa Salonen sanoi.

Musiikkia iltaan toi aluksi Iiris Rautiolan säestyksellä laulanut Vilja Myllykoski, ja myöhemmin yhteislaulujen esilaulajana karaoke-laitteineen toiminut Jukka Pekka Leppänen. Lavalla piipahti laulamassa myös joulupukki, joka toki enimmäkseen kierteli yleisön parissa torilla jakamassa makeisia. Rennon tapahtuman juonsi Ilpo Wennström.

Parin vuoden tauon jälkeen Toholammin torille oli saatu komea valaistu kuusi.

– Yrittäjien ja kunnan yhteistyötä. Puu on yrittäjiltä ja sähköt kunnalta, totuttuun tapaansa polkupyörällä paikalle tullut kunnanjohtaja Jukka Hillukkala kehaisi.

Puualan yrittäjä. opettaja Seppo Kulju oli vastuussa kuusen valitsemisesta ja kaatamisesta.

– Se on kunnan maalta. Olin sen valinnut ja valoisan aikaanhan se oli tarkoitus käydä kaatamassa, mutta koulupäivän jälkeen oli jo hämärää ja kun menin hakemaan moottorisahaa kentältä, siellähän oli odottamassa asiakas, jolle piti myydä tavaraa. Otsalampun valossahan sitä on ennenkin metsätöitä tehty.

Kuusi saatiin torille kuljetuslavetilla, mutta pystyttäminen ja valojen asentaminen ei ollut niinkään kokeneille tekijöille kuin yrittäjien hallituksen jäsenille enää tuulen yllyttyä helppoa.

– Latva pyöri puuskissa ja palmikoi Jylhän Ollilta haetut lediketjut solmuun. Finnilän Juha ja Luoman Heikki niitä selvittelivät tänään auki, Seppo Kulju kertoi.

#