keskiviikko 20.1.2021 | 09:19
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Korona pakotti muuttamaan Kannuksen itsenäisyyspäivän viettoa – Yli 20 hengen, yli 20-vuotiaiden harrastuspiirit on laitettu tauolle 21.12. saakka

Joni Mäki-Petäjä
Ti 1.12.2020 klo 15:15

Itsenäisyyspäivän juhlaa voi seurata tänä vuonna Kannuksessa netin välityksellä, paikallis-tv:stä. Juhlan osalta jouduttiin tekemään muutoksia vielä tämän viikon alussa kun uudet koronarajoitukset tulivat.

Itsenäisyyspäivän juhla alkaa jumalanpalveluksella kirkossa. Perinteiseen tyyliin sankarihaudoille lasketaan seppele, jossa kaupunkia edustavat Anja Törmä ja Olli Joensuu.

Itse juhla järjestetään ja taltioidaan kirkossa. Yleisön toivotaan seuraavan juhlaa kotoa netin välityksellä. Paikallis-tv:n välityksellä lähetettyä lähetystä voi seurata ilman kirjautumisia tai erillisiä sovelluksia. Juhlan voi katsoa www.paikallistv.fi -sivuilta myös jälkeenpäin.

Itsenäisyyspäivän juhlassa esiintyvät nuoret jousisoittajat, sekä lyhyellä varoitusajalla mukaan saatu Seppo Tastula, säestäjänään Johanna Koivumaa. Juhlapuheen pitää kaupunginjohtaja Jussi Niinistö.

Kannuksen kaupunki ja seurakunta ovat järjestelleet juhlaa perinteisesti yhteistyössä. Tänä vuonna suunnitelmia on jouduttu laatimaan moneen kertaan, koska koronatilanne paheni harmittavasti Keski-Pohjanmaalla juuri itsenäisyyspäivän alla.

Kannuksen kaupunki seuraa tiiviisti ohjeistusta sekä Soiten että aluehallintoviranomaisen puolelta. Yli 20 hengen, yli 20-vuotiaiden harrastuspiirit on laitettu tauolle 21.12. saakka.

Työntekijöiden osalla suositellaan etätöiden tekemistä niiltä osin kun se on tehtävien puolelta mahdollista.

Alle 20 hengen ryhmät voivat jatkaa toimintaansa huomioiden kaikessa tekemisessä turvallisuuden, riittävät etäisyydet ja hygienian. Pienissäkin flunssan oireissa on oltava yhteydessä Soiten neuvontanumeroihin.

Kasvomaskien osalta suositellaan maskien käyttöä aina kun liikutaan ihmisten joukossa tai julkisissa tiloissa. Kaupunginvirastossa asioivien toivotaan varaavan aika etukäteen ja käyttävän virastolla liikkuessaan kasvomaskia.

Kaupungin varautumisryhmä kokoontuu tarvittaessa, mikäli tilanteissa tapahtuu muutoksia.

Valtuuston kokousta voi seurata paikallistv:n välityksellä 7.12. Se järjestetään Juhani Vuorisen koululla, jonne osallistujat voidaan asettaa riittävän etäälle toisistaan.

Mäen Joulun osalta seurataan tilanteen kehittymistä. Tapahtumasta informoidaan tarkemmin ensi viikon aikana.

#