perjantai 15.1.2021 | 23:13
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kuopio odotetun vahva Lampin hallilla – Toholammin Urheilijat puolusti sitkeästi Kuopion Palloseuraa vastaan

Joni Mäki-Petäjä
Ma 14.12.2020 klo 10:22 | päivitetty ma 10:35

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Toholammin Urheilijat kohtasi Lampin hallissa Kuopion Palloseuran futsalin naisten 1.divisioonassa. TU taisteli ennakkosuosikkia ja sarjakärkeä vastaan urhoollisesti, mutta taipui lopulta maalein 2-7 (1-2). Ottelu pelattiin koronan takia ilman yleisöä, mikä osaltaa vääjäämättä latistaa pelitahtuman tunnelmaa.

TU lähti liikkeelle tarkalla puolustuspelillä, mikä tuottikin tulosta etenkin ensimmäisellä puoliajalla. Tosin peliaikaa ei ollu mennyt kuin 1.50, kun kuopiolaiset heiluttivat ensimmäisen kerran maaliverkkoja TU:n maalivahdin Aliz Rotàn takana.

TU:lla ei montaa maalipaikkaa ollut, mutta tällä kertaa ne käytettiin tehokkaasti hyväksi. Ajassa 8.08. TU tuli tasoihin, kun Iida Nylander teki maalin Tea Tuomaisen syötöstä. Harmittavan pian kuitenkin KuPS iski takaisin, sillä käytännössä seuraavasta hyökkäyksestä vieraat menivät jälleen johtoon. Tauolle mentiin kuitenkin yhden maalin takaa-ajoasemassa, sillä puolustus pelasi hyvin ja viisaasti taitavampaa vastustajaa vastaan. Peittopeli ja kommunikaatio kentällä pelasivat paremmin kuin aiemmissa otteluissa.

Toisella puoliajalla KuPS pisti väkisin pallot maaliin ja siirtyi jo 7-1 johtoon, kunnes TU onnistui vielä kaunistelemaan numeroita. TU:n toisen maalin teki Sara Jussilainen.

KuPS oli tasaisen kova joukkue ja tällä kertaa liian kova vastus. KuPS on nähdyillä otteilla lähellä liigapaikkaa kauden jälkeen.

KuPS porskuttaa lohkon kärjessä. TU on peräpäässä yhdessä Kaustisen Pohjan-Veikkojen kakkosjoukkueen kanssa. Seuraavaksi TU kohtaa juuri KP-V:n Kaustisella. Koronan takia peli siirrettiin syksyltä ja uusi pelipäivä on 19. joulukuuta.

Haastava syksy olisi hyvä lopettaa kauden ensimmäiseen voittoon paikallispelissä Kaustisella.

#