perjantai 5.3.2021 | 17:52
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Koulukeskuksen kaavamuutos etenee Kannuksessa – Siltakadun kulku muuttuu lähemmäs rautatietä, Meijerinsillalta vain tonteille ajo sallittu

Outi Yli-Arvo
Pe 22.1.2021 klo 15:30

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kannuksen koulukeskuksen kaavamuutosta viedään eteenpäin vaihtoehdolla, jossa Siltakadun kulku muuttuu koulukeskuksen kohdalla lähemmäs rautatietä ja kevyen liikenteen väylä kulkee lähempänä Kokkola-Kajaanitietä eli valtatietä 28.

Ehdotuksessa Siltakadun silta, niin sanottu Meijerinsilta, osoitetaan jalankululle ja polkupyöräilylle varattuna katuna, jolla tontille ajo on sallittu. Merkintä mahdollistaa ajoneuvolla ajon sillalla. Kaupungin päätöksellä kyseinen tieosuus varustetaan ajoneuvoliikennettä rajoittavilla merkinnöillä.

Uuden sillan rakentaminen tai nykyisen sillan korjaus ja leventäminen eivät ole olleet esillä, ja kustannussyistä sitä ei oteta jatkosuunnittelun lähtökohdaksi.

Tavoitteena on, että koululaisten saattoliikenne siirtyisi kokonaan valtatielle 28.

Teknisten palveluiden lautakunta käsitteli asiaa kuluvalla viikolla. Lautakunta päätti antaa kaavanlaatijan tehtäväksi laatia asemakaavan muutosehdotus kyseisen vaihtoehdon pohjalta ottaen huomioon saadut lausunnot ja mielipiteet sekä alueella suoritettavan tärinä- ja melututkimuksen tulokset. Muutosehdotus asetetaan nähtäville.

Muutosluonnosten vaihtoehdot ovat olleet yleisesti nähtävillä 12.11.–11.12.2020 välisen ajan. Lausuntoja pyydettiin Maakuntamuseolta, Kannuksen Vesiosuuskunnalta, Kannuksen Kaukolämmöltä, Väylävirastolta, Keski-Pohjanmaan liitolta, Korpelan Voimalta ja Etelä-Pohjanmaan Ely-keskukselta. Vaihtoehdoista saatiin viisi lausuntoa. Lisäksi mielipiteitä saatiin kaksi kappaletta.

Kaavamuutoksen tavoitteena on koulukeskuksen alueen rakennussuunnitelmien mahdollistaminen sekä alueen liikenneturvallisuuden parantaminen.

Kaava etenee valtuuston käsiteltäväksi todennäköisesti huhti-toukokuussa.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.