perjantai 5.3.2021 | 17:38
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Koirapuisto Kannukseen kevään aikana – Puisto rakennetaan keskustaan, entisen skeittipaikan tilalle jokirantaan

Outi Yli-Arvo
La 23.1.2021 klo 16:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kannukseen rakennetaan koirapuisto tulevan kevään aikana. Teknisten palveluiden lautakunta on hyväksynyt koirapuiston rakentamissuunnitelman sekä sen sijoittamisen jokirantaan entisen skeittipaikan tilalle. Lisäksi lautakunta edellyttää, että koirapuiston toteuttamista varten selvitetään hankerahoituksen mahdollisuutta. Hankkeen kustannusarvio on reilut 21 000 euroa.

Tekninen osasto on selvittänyt koirapuiston rakentamisalueita ottaen huomioon Kennelliiton vähittäisvaatimukset koirapuistolle, ja parhaaksi alueeksi on todettu jokirannassa, rautatiesillan läheisyydessä oleva entisen skeittiparkin alue.

Teknisen osaston mukaan alueen ilkivallan vähentämiseksi koirapuiston sijainti jokirannassa olisi hyvä, sillä käyttäjät olisivat joka päivä alueella. Koirapuiston sijoittaminen jokirantaan vähentäisi myös kustannuksia valmiiden kulkuyhteyksien, valmiin valaistuksen sekä parkkialueen läheisyyden johdosta. Asutusta ei ole lähellä, joten mahdolliset äänihaitat eivät ole esteenä.

Pinta-alaltaan 2 275-neliöinen koirapuisto on tarkoitettu sekä isoille että pienille koirille, ja puisto ympäröidään kaksi metriä korkealla aidalla. Puistoon on suunniteltu penkit, huoltovälineet, istutuksia sekä jäteastiat.

Kennelliitto on antanut vähimmäisvaatimukset koira-aitausten varustukselle. Niiden mukaan koira-aidan suosituskoko kaksiosaisena on 3 000 neliötä, aidan vähimmäiskorkeuden tulee olla pienille koirille 1,25 metriä eikä aitauksessa saa olla yli 90 asteen kulmia. Verkon tulee olla maan myötäinen tai 10 senttiä maan alla, jotta koirat eivät pääse karkaamaan.

Puistossa on oltava syväsäiliö tai kompostori koirien jätöksille sekä sekajäteastiat, kiintopenkit, valaisimet, hiekoitusastia talvikautta varten sekä lapioita ja muita välineitä koirien jätösten keräämiseen. Puistossa on oltava myös tila polkupyörille ja parkkipaikka kohtuuetäisyydellä sekä ilmoitustaulu koirapuiston sääntöjä varten.

Varustelutaso määräytyy kuitenkin käyttöasteen mukaan.

Hankkeen taustalla on 52:n henkilön allekirjoittama kuntalaisaloite koirapuiston rakentamiseksi Kannukseen. Aloitteen jättäjät ovat perustelleet hanketta siten, että Kannuksessa on runsaasti koiria ja koiriin liittyvää koulutusta, mutta ei toimivaa koirapuistoa.

– Laki asettaa tiettyjä vaatimuksia koiranpidolle ja etenkin koiran ulkoiluttamiselle. Koirat on kuitenkin pidettävä kytkettynä taajamassa. Koirapuistossa koirat pääsevät juoksemaan turvallisesti vapaana sekä sosiaalistumaan ihmisten ja muiden koirien kanssa, aloitteessa muun muassa todetaan.

Kannuksen vanha koirapuisto, joka sijaitsee raviradan keskellä, on huonokuntoinen eikä vastaa Kennelliiton nykyisiä vaatimuksia.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.