lauantai 17.4.2021 | 08:26
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Puhuri käynnistää Keson ja Kaukasen tuulipuistojen rakentamisen – 100 miljoonan euron investointi on tarkoitus saada valmiiksi kahdessa vuodessa

KATARIINA ANTTILA
Ke 31.3.2021 klo 13:02

Puhuri Oy on tehnyt investointipäätöksen Keson ja Kaukasen tuulipuistojen rakentamisesta. Molemmat tuulipuistot aiotaan saada tuotantoon vuoden 2023 alussa.

Haapaveden Kesoon nousee seitsemän ja Kannuksen alueelle rakennettavaan Kaukasen tuulipuistoon nousee kahdeksan tuulivoimalaa. Investoinnin arvo on runsaat 100 miljoonaa euroa

ToimitusjohtajaAntti Vilkunan mukaan Keson hanke soveltuu erinomaisesti tuulivoimatuotantoon mm. sijaintinsa, vähäisen asutuksen ja voimalinjojen läheisyyden vuoksi. Hanke sijaitsee osin Puhurin omistamilla mailla.

Hanke tullaan rakentamaan vuonna 2020 voimaan tulleen kaavan ja suunnitelmien mukaisesti. Alueelle tulevat tuulivoimalat ovat 247 m korkeita ja niiden roottorin halkaisija on 162 m.

Kaukasen hankeen kaava on ollut valmiina useamman vuoden, mutta hanke tuli investointivalmiiksi nyt. Kaukaseen tulevat tuulivoimalat ovat samat kuin Kesossa, mutta kaavamääräyksistä johtuen hieman matalampia.

Puhurin tiedotteessa investointipäätöksestä sekä Haapaveden kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anri Kolehmainen että Kannuksen kaupunginjohtaja Jussi Niinistö kiittelevät Puhurin investointipäätöstä.

– Tuulivoimarakentamisen vaikutus kuntatalouteen on merkittävä. Näin voidaan turvata kuntalaisten palveluja ja panostaa mm. elinkeinoelämään, Anri Kolehmainen kiittelee.

– Kaukasen tuulipuistohankkeen käynnistyminen on erinomainen asia. Kannuksessa on jo Kuuronkallion tuulipuisto toiminnassa ja Mutkalammin puiston rakennustyöt ovat käynnissä. Ei siis kahta ilman kolmatta, Jussi Niinistö toteaa.

Keson ja Kaukasen tuulipuistot omistaa Puhurin täysin omistama tytäryhtiö Tuulikaarron Voima Oy.

#