lauantai 17.4.2021 | 08:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo Kannukseen – Piispantarkastus edellisen kerran Kannuksen seurakunnassa 2010

Joni Mäki-Petäjä
Ti 6.4.2021 klo 18:41

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo suorittaa Kannuksen seurakunnassa piispantarkastuksen. Tarkastusprosessi käynnistyi noin vuosi sitten ja huipentuu piispan vierailuun Kannuksessa 23.-25.4.2021. Piispantarkastuksessa tarkastellaan seurakunnan talouden ja hallinnon tilannetta, seurakunnan toimintaa, verkostoa ja toimintaympäristöä sekä arkistoa ja virastoa.

Vierailun aikana piispa seurueineen tutustuu myös Kannuksen kaupunkiin ja muutamiin kannuslaisiin yrityksiin sekä vierailee mm. Kpedun Kannuksen toimipisteessä, Takalon koulussa, Juhani Vuorisen koulussa ja Kannuksen lukiossa.

Lisäksi viikonlopun ohjelmaan kuuluu seurakunnan työntekijöiden ja luottamushenkilöiden tapaamisia, hartaushetkiä sekä sunnuntaina piispanmessu ja yleinen piispantarkastus. Voimassa olevien kokoontumisrajoitusten vuoksi suuria yleisötilaisuuksia ei voida järjestää, joten hartaushetket, piispanmessu sekä messun jälkeinen yleinen piispantarkastus striimataan Kannuksen seurakunnan Facebook-sivulle.

Piispalle voi lähettää kysymyksiä etukäteen osoitteeseen kannus@evl.fi. Seurakunnan työntekijöiltä voi kysyä neuvoa striimauksien seuraamiseen.

Oulun hiippakunnan piispana vuonna 2018 aloittanut Jukka Keskitalo on vieraillut Kannuksessa aiemminkin, mm. Oulun hiippakunnan Hyvällä tuulella -lähetysjuhlilla syyskuussa 2019.

Edellinen piispantarkastus pidettiin Kannuksessa vuonna 2010 tuolloisen piispan Samuel Salmen johdolla.

#