lauantai 17.4.2021 | 07:59
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Soiten ajanvaraus koronarokotuksiin on nyt auki kaikille yli 65 vuotiaille sekä riskiryhmään 1 ja 2 kuuluville, katso tästä mitkä sairaudet ovat missäkin riskiryhmässä!

Joni Mäki-Petäjä
Ke 7.4.2021 klo 16:41 | päivitetty ke 16:45

Soiten ajanvaraus koronarokotuksiin on nyt auki kaikille yli 65-vuotiaille sekä riskiryhmään 1 ja 2 kuuluville 18-64-vuotiaille.

Koronarokotukseen on jäänyt useita aikoja vapaaksi ja rokotteita ollaan saamassa lisää Soiten alueelle, joten rokotusten kohderyhmää laajennetaan. Koronarokotteen voivat nyt saada kaikki 18–69-vuotiaat riskiryhmään 2 kuuluvat, kaikki yli 65-vuotiaat. Aikoja annetaan edelleen myös aiemmille kohderyhmille: eli yli 70-vuotiaille sekä riskiryhmään 1 kuuluville 18-69-vuotiaille.

Ajanvaraus on avattu jo sähköiseen Omahoito-palveluun. Puhelinajanvaraus aukeaa tiistaina 13.4.2021 klo 12.

Soitessa 18–64-vuotiaita riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvia rokotetaan mRNA-rokotteilla (Pfizer-BioNtec Comirnaty ja Moderna). Yli 65-vuotiaita rokotetaan Astra Zenecan rokotteella THL:n suositusten mukaisesti.

Alueen työterveyshuollon yritykset alkavat rokottaa samoja kohderyhmiä viikolta 15 alkaen. Työterveyshuoltoyritykset tiedottavat omista koronarokoteajanvarauksista tarkemmin omissa kanavissaan.

Lisätietoa riskiryhmistä:

Ryhmän 1 taustasairaudet: elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes, Downin oireyhtymä.

Riskiryhmän 2 taustasairaudet: jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, vaikea sydänsairaus, hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, vaikea krooninen maksasairaus, tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta, uniapnea, psykoosisairaus, sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40).

#