tiistai 22.6.2021 | 19:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Soite on valmis pyytämään virka-apua poliisilta, jos tartuntatautilääkärin asettaman karanteenin rikkomista ilmenee edelleen – Perjantaina jälleen 11 uutta koronatartuntaa

Hanna Rautio
Pe 21.5.2021 klo 12:28 | päivitetty pe 14:34

Soiten alueella on perjantainakin todettu 11 uutta koronavirustartuntaa. Myös torstaina tuli ilmi 11 uutta koronatartuntaa.

Perjantain tartunnat liittyvät edelleen samaan tiedossa olevaan laajaan tartuntaketjuun. Valtaosa uusista tartunnoista on todettu jo karanteenissa olevilla henkilöillä, mutta edelleen esiintyy karanteenin ulkopuolelta tulevia tartuntoja, joiden lähdettä ei ole pystytty varmuudella selvittämään.

Viime viikonloppuna ja alkuviikosta syntynyttä näyteruuhkaa puretaan yhä, mikä viivästyttää testituloksen saamista. Koronavirusnäytteiden valmistuminen voi näkyä lähipäivinä suurempina päiväkohtaisina uusina tartuntalukuina, Soitesta kerrotaan.

Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa on hoidossa kaksi koronavirustartunnan saanutta potilasta.

Koronaviruksen ilmaantuvuus alueella on nousussa ja on olemassa riski sille, että uusia laajoja altistumistilanteita voi tapahtua.

Soitessa ollaan huolestuneita tiedoista, joiden mukaan eristys- ja karanteeniohjeita ei ole kaikkien osalta noudatettu. Soite muistuttaa, että tartuntatautilääkärin asettaman karanteenin rikkominen on lain vastaista.

Soite pyytää tarvittaessa virka-apua poliisilta.

Uusia mahdollisia altistustilanteita:

ti 18.5. klo 6-14 S-Market Kälviä

ke 19.5. klo 6-14 S-Market Kälviä

Kaikki mahdolliset koronaviruksen joukkoaltistumispaikat listataan omalla sivullaan osoitteessa: https://korona.soite.fi/altistumispaikat/

Perjantaina 21.5. kokoontunut Keski-Pohjanmaan alueellinen COVID-19-viranomaistyöryhmä päätyi vallitsevassa epidemiatilanteessa tiukentamaan vielä harrastustoimintaan liittyviä kokoontumisrajoituksia seuraavasti:

Harrastustoiminta ulkona enintään 10 henkilön ryhmissä on mahdollista noudattaen OKM ja THL:n antamia suosituksia.

Harrastustoimintaa koskeva tiukennus astuu voimaan välittömästi ja on voimassa 1. kesäkuuta saakka, kuten muutkin alueelliset suositukset. Kaikki alueelliset koronavirustilanteen määräykset ja suositukset listataan Soiten koronasivustolla.

Kaikkia, joilla on vähäisiäkin koronaan sopivia oireita kehotetaan hakeutumaan herkästi koronatestiin. Lievilläkään oireilla ei tule liikkua kodin ulkopuolella.

Soitesta pyydetään myös, että karanteenissa olevat koronavirukselle altistuneet henkilöt olisivat yhteydessä Soiteen aina vain yhtä yhteydenottokanavaa pitkin, jotta vältytään siltä, että samaa asiaa lähtee hoitamaan useampi ammattilainen samanaikaisesti.

Yhteen kanavaan (esim. BuddyCare tai puhelinyhteys) keskitetty yhteydenpito helpottaa Soiten ammattilaisten työtä.

//21.5. kello 14.34 Korjattu otsikkoa.

#

Kommentoi 10 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.