tiistai 22.6.2021 | 21:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Koronavirustartunnat ovat kääntyneet nopeasti laskuun – Keski-Pohjanmaan siirtyy koronavirusepidemian kiihtymisvaiheeseen

Joni Mäki-Petäjä
Ma 7.6.2021 klo 10:54

Keski-Pohjanmaan alueellinen COVID-19-viranomaistyöryhmä kokoontui maanantaina 7.6. ylimääräiseen kokoukseen arvioimaan koronavirusepidemian alueellista tilannekuvaa ja suosituksia. Viranomaisryhmä linjasi, että Soiten alue siirtyy koronavirusepidemian kiihtymisvaiheeseen, mikä tuo joitakin muutoksia myös alueellisiin suosituksiin.

Koronavirustartunnat ovat kääntyneet nopeasti laskuun Soiten alueella. 14 vuorokauden aikana Soiten alueella on todettu 29 koronavirustartuntaa ja alueen ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 37,7 / 100 000 asukasta. Valtaosa uusista tartunnoista todetaan jo valmiiksi karanteenissa olevilta.

Viime viikolla koronavirusnäytteitä otettiin n. 1350 kappaletta ja niistä positiivisia oli 0,4%. Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa on hoidossa yksi koronavirustartunnan saanut potilas.

Alueelliset suositukset säilyvät pääosin ennallaan, mutta kevenevät harrastustoiminnan ja kuntien ylläpitämien tilojen osalta. Kokoontumissuositukset ja muutokset koronasuosituksiin ovat seuraavat:

Yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi sisätiloissa. Ulkona yksityistilaisuuksien kokoontumissuositus max. 20 henkilöä. Sisätiloissa suositellaan käytettäväksi maskeja ja noudattamaan turvavälejä.

Ryhmissä tapahtuva harrastustoiminta suositellaan siirrettäväksi ulkotiloihin.

Aikuisten harrastustoiminta sisätiloissa sallitaan max. 10 henkilön ryhmissä ja ulkotiloissa max. 20 henkilön ryhmissä.

Lasten ja nuorten ryhmätoiminta sisätiloissa sallitaan max. 20 henkilön ryhmissä ja ulkotiloissa max. 50 henkilön ryhmissä.

Sisätiloissa tulee edelleen noudattaa turvavälejä (2 m).

Kontaktilajien harjoittelu suositellaan pitämään edelleen tauolla.

Sarjapeleissä, otteluissa, turnaustoiminnassa ja esityksissä sekä katsomon yleisömäärässä tulee huomioida AVI:n kokoontumisrajoitukset sekä hygieniaohjeistukset.

Lasten ja nuorten leiritoiminnassa noudatetaan THL:n suosituksia.

Uimahallit, kylpylät ja yleiset saunat voidaan avata koronaturvallisuusohjeet huomioiden.

Nuorisotilat, kirjastot ja kuntien ylläpitämät kuntosalit ja vastaavat toiminnot voidaan avata koronaturvallisuusohjeet huomioiden.

Etätyösuositus pidetään ennallaan.

Suositellaan välttämään tarpeetonta ulkomaille kohdistuvaa matkustamista.

Alueelliset suositukset ovat voimassa 15.6.2021 saakka.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto AVI:n määräykset yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärästä on rajoitettu 10 henkilöön sisätiloissa ja ulkotiloissa rajoitus on 50 henkilöä. Nämä kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 2.6.2021 – 15.6.2021.

Alueellinen COVID-19-viranomaistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 9.6.

#