perjantai 24.9.2021 | 07:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Locost-luokan neljäs peräkkäinen hopea Toholammin Jyri Kellosalolle

Kaisa Suomala
Ke 8.9.2021 klo 09:22

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Jyri Kellosalon vahvasti kahdella osakilpailuvoitolla alkanut kausi Historic Race Finlandin locost -luokassa päätyi toiseen sijaan. Hopea oli tullut tutuksi jo neljällä kaudella.

– Siinähän oli hyviä hetkiä ja huonojakin hetkiä. Pari voittoa tuli kaudessa ja sitten muutaman huonompi sija. Loppupisteissä tuli toinen sija. Vielä olisi parannettavaa, toholampilainen Jyri Kellosalo summasi kesän saldoa.

Historic Race Finlandin kausi koostuu neljästä kisaviikonlopusta, joista jokaisessa ajetaan kaksi pisteitä tuottavaa kilpailua. Ensimmäisen kisaviikonlopun lähdöistä Jyri Kellosalo voitti molemmat. Voitto tuli myös toisesta Hämeenlinnan Ahvenistolla ajetusta osakilpailusta, joka ajettiin sateella kuten edellisetkin Motoparkin voittokilpailut.

Voittopisteistä jäätiin lopulta viime viikonloppuna, Kymiringillä ajetuissa kauden päätöskisoissa, joissa Jyri sijoittui kolmanneksi ja neljänneksi.

– Sadetta toivoin, jotta olisin pystynyt voittamaan.

Toissa vuoden lopulla eli 2019 Kellosalo sanoi pitävänsä välivuoden locost-luokasta ja ajavansa vain muutaman jokkiskisan, mutta rata kutsui silti viimekin vuonna.

– Motivaatio tuli takaisin silloin. Päätettiin isäni kanssa hankkia autoon suorakytkentävaihdelaatikko, joita valmistetaan Sievissä Gearmotivella. Sain sponsoreiden kautta rahoituksen kuntoon ja hankimme vaihteiston. Se oli loistava investointi, tekniikkamurheet loppuivat kokonaan vaihdelaatikon osalta siihen.

Nyt kisaamisesta on ajatuksena pitää taas taukoa ja säätää auto viimeisen päälle seuraavaa kautta varten.

– Nyt suunniteltiin yrittää säätää autoa niin, että siihen saa paremman ajettavuuden, ja jättää kilpailut pois välistä. Testaa autoa mieluummin useamman kerran radalla että se on iskussa, ja palattaisiin sitten seuraavana vuonna kilpailemaan vahvempana kuin koskaan.

Mikä locost-luokassa eniten kiehtoo?

– Kyllä se kilpailuvietti on tosi kova ja voitontahto mikä vetää ajamaan, ja locost-luokka on Suomen nopeimpia rata-autoja. Vauhdista olen aina tykännyt, Jyri Kellosalo sanoo.

Locost-autojen riisutun näköinen ulkoasu hämää.

– Ei niillä ole henkilövahinkoja tullut vaikka niillä on kisoissa törmäiltykin, Kellosalo tietää.

Jyri Kellosalo ajaa perhetiimissä, jossa tallipäällikkönä on hänen isänsä Tuomo Kellosalo ja omalla autollaan kilpailee myös veli Jarkko Kellosalo. Jarkolla mennyt kausi jäi Ahveniston osakilpailuja eli yhtä neljännestä vajaaksi.

Auto rakennetaan ja säädetään yhteistyönä.

– Yhdessä tehdään tosi paljon sitä. Isä on kasannut moottorit, yhdessä on asennettu ne paikalleen. Itse olen hitsannut auton rungon, asentanut turvakaaret ja tehnyt säätöjä, Jyri Kellosalo kertoo.

Eikä kisatiimi tähän jää.

– Lisäksi Kopsalan Eetu säätöhommissa kisoissa apumiehenä. Hänestä on ollut suuri apu.

#