tiistai 30.11.2021 | 05:35
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Koronatilanteessa helpottamisen merkkejä Soiten alueella: Tartuntamäärissä ja ilmaantuvuudessa laskua

Kristian Sundqvist
Ma 22.11.2021 klo 14:29

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite tiedotti maanantaina iltapäivällä, että koronaviruksen tartuntamäärissä ja ilmaantuvuudessa on alueella havaittavissa laskua.

Viime viikon aikana Soiten alueella todettiin yhteensä 87 uutta koronavirustartuntaa. Koronavirusnäytteitä otettiin viime viikolla noin 1 570 kappaletta.

Otetuista testeistä positiivisten osuus oli 5,5 prosenttia ja tartunnoista pystyttiin jäljittämään 80 prosenttia.

Tartunnoista 66 prosenttia todettiin rokottamattomilla tai vajaan rokotussarjan saaneilla. Kolmannes tartunnoista todettiin kaksi rokotusannosta saaneilla, joista valtaosa oli perheen sisäisiä tartuntoja. Koronavirustartunnan voi saada kahdesta rokotteesta huolimatta, mikäli on pitkässä kontaktissa sairastuneeseen.

Kahden rokotteen läpi tartuntoja on tullut myös iäkkäille ja perussairaille, joilla rokotusvaste on heikentynyt. Kaksi rokoteannosta saaneet sairastavat koronvirustaudin pääosin lievänä.

Tällä hetkellä Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa on hoidossa yhdeksän koronaviruspotilasta. Koronaa sairastavat on eristetty ja heitä hoidetaan erillään muista potilaista.

Soite on päivittänyt mahdollisten altistustilanteiden listaa. Koronavirukselle on Soiten mukaan voinut altistua seuraavissa paikoissa:

15.-18.11. Lahjaana Kälviä

18.11. klo 15.00-15.30 Yläpub, Kokkola

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.