tiistai 4.10.2022 | 06:02
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Korpelan Energia Oy alensi hinnan 20 senttiin kilowattitunnilta, omistajaohjaus mahdollisti hinnan alentamisen – Toimitusjohtaja Antti-Jussi Vahteala: "Kunnissa ymmärrettiin tilannetta ja haluttiin kantaa yhteiskuntavastuuta"

Joni Mäki-Petäjä
Ti 13.9.2022 klo 14:06 | päivitetty ke 12:28

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Korpelan Energia Oy laskee toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen hinnan 1.10.2022 alkaen 20 senttiin kilowattitunnilta (alv 0%). Nykyisen arvonlisäprosentin (24%) mukaan hinta on lokakuun alusta 24,80 snt/kWh. Joulukuusta-huhtikuuhun valtioneuvosto on päättänyt laskea sähkön arvonlisäprosentin 10:een, sen ajan hinta olisi 22 snt/kWh.

Hinnoittelu koskee Korpela Jatkuva ja Korpela Kvartaali asiakkaita, joiden käyttöpaikka on Korpelan Voiman omistajakuntien alueella (Halsua, Kalajoki, Kannus, Kaustinen, Lestijärvi, Sievi ja Toholampi) tai Verkko Korpelan jakeluverkkoalueella. Jakeluverkkoalue käsittää omistajakuntien alueen lisäksi Ullavan, Kälviän ja Lohtajan alueet.

Kaikki Korpela Jatkuva sähkösopimuksilla olevat omistajakuntien alueella ja jakeluverkkoalueella olevat asiakkaat siirretään automaattisesti uudelle hinnalle. Se ei vaadi toimenpiteitä asiakkailta.

Alueen Kvartaali-tuotteella olevat asiakkaat sirretään automaattiseen samaan sopimustyyppiin. Korpelan Energia lähestyy tästä muutoksesta asiakkaita sähköpostilla.

Asiakkaat, jotka ehtivät tehdä Korpelan Energian kanssa määräaikaisen kaksivuotisen sopimuksen (29,5 snt/kWh), voivat palata takaisin Korpelan Jatkuva sopimukselle.

Uusi toistaiseksi voimassa olevan tuotteen hinta ei koske Korpela Kesto ja Korpela TuntiSpot -sähkösopimuksia.

Uudet hinnat koskettavat siis vain niitä, jotka ovat jo entuudestaan Korpelan Energian asiakkaita. Ne eivät koske uusia asiakkaita, vaikka asuisi omistajakunnan tai jakeluverkkoalueen alueella.

Kokkolan Energia tuli ulos aiemmin uusi hinnoilla, jossa se laskuttaa oman alueensa asiakkailtaan enimmillään 16 senttiä kilowattitunnilta (alv 0 %). Arvonlisäveron (24%) kanssa se tarkoittaa kuluttaja-asiakkaalle 19,84 senttiä kilowattitunnilta. Joulukuusta alkaen, kun voimaan tulee 10 prosentin arvolisävero, hinta on 17,60 snt/kWh.

Korpelan Voiman toimitusjohtaja Antti-Jussi Vahtealan mukaan hinnan alentaminen oli mahdollista kuntayhtymän seitsemän omistajakunnan myötävaikutuksella.

– Kävin lähes kaikissa omistajakunnissa paikan päällä kuntakierroksella, Sieviin olen menossa ensi viikolla. Kunnanvaltuustoissa ja kunnanhallituksissa käytiin hyvähenkisiä keskusteluja ja vuoropuhelua. Kunnissa ymmärrettiin tilannetta ja haluttiin kantaa yhteiskuntavastuuta, Vahtela kommentoi.

Vahteala muistuttaa, että Korpelan Voiman yhtymähallitus antoi omistajaohjausta Korpelan Energia Oy:lle, joka teki päätöksen hinnasta.

– Tämä oli Korpelan Energian hallituksen yksimielinen päätös. Tämä on se hinta, joka on merkittävästi alempi kuin aiemmin päätettiin. Tämän kanssa mennään nyt toistaiseksi eteenpäin, Vahtela linjaa.

Elokuussa Korpelan Energia tuli ulos hinnankorotuksella 49 senttiä kilowattitunnilta (alv 24%).

// 14.9.2022 klo 12.15 tarkennettu juttua//

Uudet hinnat koskettavat siis vain niitä, jotka ovat jo entuudestaan Korpelan Energian asiakkaita. Ne eivät koske uusia asiakkaita, vaikka asuisi omistajakunnan tai jakeluverkkoalueen alueella.

#

Kommentoi 24 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.